Клієнти Monobank все частіше нарікають на ануляцію кредитного ліміту на своїх картах. Хто і чому може залишитися без кредитної "заначки" на чорний день, пояснили фахівці фінустанови на порталі "Мінфін".

Українка поскаржилася, що Monobank прибрав кредитний ліміт на її карті, якою вона регулярно користувалася. При цьому вона ніколи не допускала прострочення платежів та появи будь-якої заборгованості.

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

"Користувалася карткою вже більше 5 років, періодично використовували кредитний ліміт, завжди продовжувала його або закривала та ніколи не прострочила. Сьогодні не змогла сплатити у продуктовому магазині”, - поділилася клієнтка.

Фахівці Monobank відреагували на скаргу та пояснили, що рішення про перегляд лімітів приймається системою автоматично. При цьому враховується безліч факторів, як, наприклад, наявність у клієнта кредитів інших банках.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

"Рішення про доступ до ліміту та його розмір приймається системою з урахуванням детального аналізу багатьох параметрів. На це рішення можуть також впливати прострочення за карткою, наявність кредитів в інших установах", - йдеться у повідомленні.

Кредитний ліміт Monobank Фото: скрін Мінфін
Кредитний ліміт Monobank Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Monobank нарахував українці борг вже по закритій карті: "Списання відсотків".

Також наш портал інформував, Monobank підказав, як захистити карту від шахрайських списань: ось що потрібно зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні "вештаються" фальшиві 200-гривневі купюри: як відрізнити підробку від оригіналу.