Крупи входять до щоденного раціону харчування майже кожного з нас, і не дарма, адже це дуже корисно. Ми звикли готувати гречку, рис, пшоно та вівсянку на молоці чи воді.

Але багато хто шокує факт, що їх можна варити на інших рідинах. Так, для деяких це прозвучить дико, але ті, хто готовий до експериментів, мають це спробувати. Результат приємно здивує, а також допоможе цікаво розбавити смак каш.

Зберігання круп, скріншот з відео
Зберігання круп, скріншот з відео

На чому ще можна варити каші, крім молока та води

Перший альтернативний варіант – це фруктові чи овочеві соки. Може здатися дивним, але спробувати варто.

Наприклад, при приготуванні круп на гарнір до риби або м'яса додайте лимонний сік. Найкраще підійде до рису. Завдяки цій хитрості він вийде не таким сухим, а смакові фарби забезпечені.

Популярні новини зараз
Перекази з картки на картку різко впали: НБУ готує нові правила Зміни у мобілізації з 1 травня: Генштаб оголосив про важливе нововведення Пенсіонерам виплатять підвищені пенсії: хто отримає більше вже у квітні Пенсіонерам виплатять надбавки: скільки отримають у квітні
Показати ще

Також можна поекспериментувати з виноградним чи гранатовим соками. Рис вбере характерний аромат і смак, що додасть страві оригінальності і насиченості.

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Вівсянку теж можна урізноманітнити. Зваріть її не на молоці з цукром, а з гарбузовим нектаром чи морквяним соком. У такий спосіб вийде повноцінний солодкий десерт. Не бійтеся куштувати щось нове, адже в кулінарії завжди є місце фантазії.

Нагадаємо, що просто засуньте в мікрохвильову піч: якщо у вас не виходило яйце пашот, те тепер ви впораєтеся за хвилину.

Раніше ми повідомляли про аромат на який вдадуться сусіди: як приготувати домашній курячий рулет з овочами та сиром.