В Україні є категорії громадян, яким можна оплачувати лише 25% від суми у комунальних платіжках. Хто має право на знижку, розповіли у пресслужбі Головного управління Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Деякі категорії пільговиків можуть отримати знижку на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 75%. Тобто платити за послуги доведеться лише 25% від нарахованої суми.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Пільга у розмірі 75% знижки без урахування середньомісячного доходу надається українцям, які мають статус учасника бойових дій, а також постраждалим учасникам Революції Гідності та особам, які пройшли примусове утримання у таборах, створених фашистською Німеччиною та її союзниками під час Другої світової війни.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

На таку ж знижку можуть розраховувати особи з-поміж тих хто зазнав репресій у формі позбавлення волі або обмеження волі, у тому числі приміщення до психіатричної установи за рішенням позасудового або іншого репресивного органу.

Українці, які мають право на пільгу, можуть подати заявку на її оформлення кількома способами:

  • в електронній формі через вебпортал електронних послуг ПФУ чи мобільний додаток;
  • при особистому зверненні до сервісного центру ПФУ;
  • надіслати заяву та документи поштою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія у 2024 році: нові зміни, які можуть вплинути на призначення допомоги.

Також наш портал інформував, чому однакові стаж та зарплата призводять до різних пенсій: експерт пролив світло на хвилююче питання.

Крім того, ми писали, субсидії на понаднормову площу: як домогтися від ПФУ призначення допомоги.