В українських магазинах спостерігається ослаблення цін на охолоджену свинину. Окрім того, торгові мережі перерахували вартість сала. Про те, скільки доведеться заплатити українцям, розповіли фахівці асоціації "Свинарі України".

Аналітики підрахували, що у січні вартість охолодженої свинини знизилася ще на 2,9%, якщо порівнювати з першим місяцем зими. Середній цінник на цей популярний вид м'яса опустився до 196,7 гривні за кілограм.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Найбільш помітно зменшилися у вартості стегно, лопатка та корейка – у середньому на 4,5-6%, якщо порівнювати із грудневими розцінками.

Роздрібна ціна лише частково відобразила зміну закупівельної, яка за підсумками січня була майже на 10 грн/кг нижчою, ніж місяцем раніше. Водночас на 2% подешевшала грудинка та на 2,8% ошийок. Не змінилася вартість стейка, а ось вирізка трохи додала в ціні – 1,4%.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Також у великих супермаркетах переглянули ціни на сало. Так, згідно з даними моніторингу "Мінфіну", середня вартість солоного сала знизилася – з 243,34 до 242,80 гривні за кілограм. Разом з тим, домашнє сало зросло в ціні на 3,7 гривні - до 259 гривень за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців порадували цінопадом: скільки коштує капуста, ріпчаста та зелена цибуля.

Також наш портал інформував, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Крім того, ми писали, бюджетно поїсти не вийде: супермаркети встановили нові ціни на вермішель та крупи.