Будівлю Київського райсуду Одеси відремонтують за 106 млн грн. Ціни на будівельні матеріали в угоді дуже завищені.

Про це пише видання "Наші гроші".

Тендер на реконструкцію суду в Одесі. Фото: Prozorro
Тендер на реконструкцію суду в Одесі. Фото: Prozorro

Зазначається, що кошторис відповідного тендеру не був оприлюднений у системі "Прозорро" і його вдалося отримати за запитом "Центру протидії корупції".

Суд, скріншот: Youtube
Суд, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Реконструкцію будівлі суду буде здійснювати ПрАТ "Ремонтно-будівельна дільниця "Одесголовпостач".

Відповідно до кошторису підрядник витратить 8,52 млн грн на арматурну сталь. Зокрема, сталь періодичного профілю класу А-ІІІ діаметром 16-18 мм порахували по 59 400 грн/т (ціна з ПДВ), що майже у два рази вище за ринкову ціну.

У серпні минулого року Білгород-Дністровський прикордонний загін замовив реконструкцію будівель з аналогічною сталлю по 35 570 грн/т.

Зокрема також на сайті "Метінвест-СМЦ" таку ж саму арматуру можна придбати ще дешевше - за 33 475 грн/т.

Сайт "Iron World" пропонує таку арматуру по 28 450 грн/т, а компанія "Сталь Союз" продає її по 28 500 грн/т, тобто вдвічі дешевше.

5,62 млн грн з бюджету реконструкції витратять на бетон, який врахували по 3 609 грн/куб. м., при цьому прикордонники придбали аналогічний бетон на 34% дешевше - по 2 373 грн/куб. м.

Теплоізольовані сталеві труби для приміщення суду придбають по по 2 265 грн/м, в той час, як у виробника ТОВ "Корпорація "Енергоресурс-Інвест" вони коштують 719 грн/м, що на 68% дешевше.

Журналісти видання підрахували, що на арматурі, бетоні та теплоізольованих трубах "накрутили" зверху 6 млн грн.

За такі гроші можна придбати чотири нових пікапи Mitsubishi L200 для передової.

Раніше ми писали про те, хто б зараз міг перемогти на виборах мера Києва: КМІС та ТГ-канали провели опитування

Знай.ua писав, "Укргідроенерго" хоче витратити мільйон на обговорення гендерної рівності: марнотратство викликало шквал критики

Також, У Києві готові витратити мільйони на звичайну сіль - але "на благо