Поступово в Україні починають зростати вимоги для громадян, котрі збираються вийти на пенсію. Про те, що змінилося для українців в цьому році пишуть в OBOZ. UA.

Ще починаючи з 2017 року в Україні діє гнучкий коридор, котрий дозволяє виходити на пенсію в 60 та 65 років, залежно від обставин та страхового стажу. План підвищення вимог був розроблений ще до пандемії. Але, за словами експертів, він не враховує нинішню ситуацію на ринку праці.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Інколи навіть українці, які мають відповідний стаж довести це у Пенсійному Фонді просто не можуть через ліквідацію чи знищення підприємств. Здебільшого, це стосується випадків, коли громадяни працювали у 2000 роках. Доступу до таких архівів часто просто немає.

У цьому році для виходу на пенсію варто пропрацювати 31 рік. Поступово вимоги будуть підвищуватись і лише ті громадяни, котрі мають 35 років стажу зможуть вчасно вийти на заслужений відпочинок і отримувати виплати.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Однак разом з розрахунками ніхто не врахував, що частина українців втратила роботу під час пандемії та повномасштабного вторгнення. Тому багатьом доведеться працювати навіть до 65 років, щоб отримати достатню кількість стажу.

В Європейському союзі готуються до підняття пенсійного віку. І це не 65 років, а 67. При тому, що жодна країна не відправляє своїх громадян на пенсію в 60 років. Тож нашій країні для вступу в ЄС доведеться дотримуватись європейських рекомендацій. Наразі в Україні найнижчий пенсійний вік. Але навіть якщо фактично пенсійний вік не збільшать, то працювати доведеться довше, адже виконати умови для виходу на пенсію просто неможливо у більшості випадків.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пільга чи субсидія: українцям пояснили, що допоможе більше заощадити

Раніше наш портал інформував, держава скоротила виплати переселенцям: хто ще зможе отримувати копійки

Також портал Знай повідомляв, українцям відмовляють у відновленні пенсійних виплат: популярна помилка у "ідентифікації"