Деяким пенсіонерам можуть заморозити соціальні виплати вже у квітні. Щоб не втратити зароблені кошти, необхідно пройти обов'язкову процедуру до 31 березня 2024 року.

Про це попереджає пресслужба Пенсійного Фонду.

Зазначається, що пенсіонери, які отримали статус переселенців до 24 лютого 2022 року, мають пройти обов'язкову процедуру ідентифікації, без якої виплати заморожуються.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Верифікуватися необхідно було ще до кінця 2023 року, однак розуміючи, що через війну в країні не всі мають змогу вчасно пройти процедуру, термін для пенсіонерів держава продовжила до 31 березня 2024 року.

Популярні новини зараз
Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Для того, аби дати таким людям більше часу і можливостей для проходження ідентифікації, Уряд постановою № 837 від 08.08.2023 продовжив термін ідентифікації спочатку до 31 грудня 2023 року, а постановою № 1384 від 27.12.2023 – до 31 березня 2024 року", — йдеться у повідомленні.

Процедуру можна пройти особисто завітавши до "Ощадбанку" чи Пенсійного Фонду.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Однак, пенсіонерам закордоном для продовження отримання виплат, можна звернутися до дипломатичної установи за спеціальним документом.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, стареньким перерахують пенсію вже через кілька тижнів: як дізнатися на скільки зросте пенсія

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери стануть багатшими - і не лише після індексації у березні: за що підвищать виплати

Також наш портал повідомляв, перерахунок виплат у березні: індексація торкнеться не лише пенсіонерів