Просто з польсько-білоруського кордону прийшли дуже тривожні новини. Тут польські правоохоронці затримали відомого українського журналіста Михайла Ткача разом із оператором, коли журналіст знімав матеріал про транзит продукції між Польщею та Росією з Білоруссю. Зняті матеріали поляки частково видалили.

Про це повідомив редакцію свого видання сам Михайло Ткач.

Речі Михайла Ткача та знімальної групи, скріншот: Telegram
Речі Михайла Ткача та знімальної групи, скріншот: Telegram

"Біля кордону Польщі з Білоруссю до нас під'їхали польські поліцейські та показали значок. Ми показали наші документи та журналістські посвідчення. Вони почали хапати наші камери, обшукувати... Далі нас привезли до комендатури. Близько 10 людей почали обшукувати нашу машину, нас, викинули наші речі на капот, забрали картки пам'яті з камер, забрали всі телефони, документи.

На допиті у комендатурі я повідомив, що ми журналісти і сказав, що ми знімаємо як Польща торгує з Росією через Білорусь і як Польща торгує з Білоруссю, як сільськогосподарська продукція йде з Росії та Білорусі до Польщі. Було видно, що представники польської спецслужби налякалися. Вони почали мене запитувати, хто ще про це знає, чи про це знають українські чиновники, український уряд. Розпитували, хто наші джерела, як ми про це довідалися, скільки часу ми працюємо над цією темою", - розповів Михайло Ткач.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Перевірка" від польських прикордонників, фото: УП
"Перевірка" від польських прикордонників, фото: УП

У результаті Ткача та оператора утримували у комендатурі не менше 4 годин і лише потім відпустили після дозволу "зверху". Весь цей час журналістам не дозволяли ні з ким зв'язатися.

У польській комендатурі українських журналістів допитували не лише поліцейські, а й представники спецслужби. Після того, як журналістам повернули карти пам'яті, стало відомо, що деякі зняті матеріали було видалено.

Михайло Ткач, скріншот: Telegram
Михайло Ткач, скріншот: Telegram

Також під час обшуку поліцейські пошкодили підзарядку для акумуляторів та спілкувалися виключно польською мовою. У самій комендатурі представники спецслужби розмовляли з українцями англійською. Крім того, українців розпитували, чи будуть вони розповідати публічно, що їх затримували.

Нагадаємо, яхта українського олігарха Ярославського за €50 млн пришвартувалася в Ніцці: та сама, яку обіцяв продати.

Раніше повідомлялося, шикарний Rolls-Royce за $700 000: Геннадій Вацак купує найдорожчі авто у розпал війни.

Також, без зарплати та бізнесу, натомість на дорогому "геліку": журналістів здивувала власниця дорогого автомобіля на парковці "Київпастрансу".