Індексація торкнеться не лише пенсій: коли українці отримають підвищену зарплатню

Минулого року роботодавців звільнили від індексування заробітної плати працівникам. Але з січня цього року до цієї процедури вони мають повернутися.

Таку потребу визначили законом про "Державний бюджет України за 2024 рік". Про індексацію доходів українців повідомили у листі Міністерства соціальної політики.

Обчислення індексу споживчих цін для підвищення доходів українців провадиться наростаючим підсумком. Тож при обчисленні ІСЦ із січня цього року спиратимуться у розрахунку коефіцієнта на грудень минулого року.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Доведеться заощаджувати на їжі чи брати кредити: тарифи зростуть, а субсидію дадуть не всім

В Україні пророкують зростання тарифів на деякі комунальні послуги, а водночас деяким громадянам можуть не надати житлові субсидії. Кому готуватись до тотальної економії, йдеться у матеріалі видання "Вікна".

Експерти прогнозують зростання цін на електроенергію у 2024 році. Наприклад, за оцінками голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка, подорожчання може статися вже влітку – до 5,5 гривні за кВт/год. Водночас водоканали в низці українських міст анонсували відразу подвійний перегляд тарифів - у квітні та в липні.

Ризик підвищення тарифів високий і деякі українці можуть залишитися наодинці з новими сумами у платіжках.

Індексація пенсій, скріншот: Youtube
Індексація пенсій, скріншот: Youtube

В Україні помітили НЛО і одразу на фронті

Збройні сили Україну зняли на відео НЛО у формі диску. Усі шоковані і здивовані – що це таке? Ролик був зроблений за допомогою тепловізійного дрона, і хоча ми не маємо точних даних про розміри цього диска, солдати на відео стверджують, що це "точно НЛО".

Дрон із тепловізійною камерою записав абсолютно безшумний об'єкт у формі диска, який не схожий на ніщо, що ми зазвичай бачимо.

Ролик був знятий 406-м батальйоном у рамках зусиль щодо безпеки в умовах війни з росією.

НЛО прилетіли на фронт / фото: скріншот DailyMail
НЛО прилетіли на фронт / фото: скріншот DailyMail

Гороскоп на березень-2024 для всіх знаків Зодіаку: конфлікти Скорпіонів, обман Риб та проблеми Дів

Березень 2024 року стане місяцем безлічі проблем і плутанин, покликаних привести нас до етапу прийняття важливих рішень для нашого майбутнього.

Це буде однаково залежати від нас, нашого натхнення і уваги, яку ми приділяємо і порадам астрологів, і знакам, які ми отримуємо, і нашій інтуїції. Одне можна сказати, напевно: ті, хто по-справжньому рішучий, знайдуть у собі сили рухатися вперед.

Гороскоп, зображення: Pinterest
Гороскоп, зображення: Pinterest

Так бутерброди навіть смачніші: в Україні супермаркети оновили ціни на вершкове масло та ковбасу

Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили цінники на ковбасу та вершкове масло.

Тепер любителі класичних бутербродів знатимуть, що відбувається з цінами на важливі продукти наприкінці лютого.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube
Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube