Гороскоп на тиждень 4-10 березня для всіх знаків Зодіаку: небезпека для Овнів, роздратування Раків та повторний шлюб Водоліїв

Новий тиждень березня порадує нас гармонійним аспектом Меркурія та Урану у понеділок. Це задасть тренд на більшу частину тижня — на все незвичайне, цікаве та несподіване.

Особливо успішними у цей період будуть ті, хто зайнятий в інтелектуальній та технічній сферах. Завершиться тиждень Молодиком у знаку Риб, який посилить інтуїтивні здібності.

Гороскоп, фото: Pinterest
Гороскоп, фото: Pinterest

4200 гривень доплачуватимуть до пенсії: хто зі старих може отримати

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Деякі українці мають право на доплату до пенсії. Сума залежить від категорії, до якої належить пенсіонер. Зокрема, для політв'язнів СРСР передбачено надбавку за особливі заслуги перед країною. Про розмір надбавки та право на її отримання написали в NV.

У липні минулого року набули чинності зміни до закону, згідно з якими регулюється питання соціальної підтримки борців за незалежність України у 20 столітті. На початку цього року розмір доплати складає 4200 грн.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Одна категорія чоловіків не отримає повісток на вулиці

В Україні продовжується загальна мобілізація, під час якої всі військовозобов'язані чоловіки можуть на вулиці отримати повістки. Йдеться про громадські місця, роботу чи навіть місцевість біля приватного житла. Проте є одна категорія осіб, яка не входить до тих, кому працівники ТЦК та СП можуть дати повістку на вулиці.

Йдеться про військовозобов'язаних громадян, які мають із собою облікові документи та уточнили дані у ТЦК.

Про це повідомив представник Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Починається масштабна перевірка ВЛК: гребуть хабарі за діагнози

Міністерство охорони здоров'я України ініціює масштабну перевірку військово-лікарських комісій (ВЛК) у Києві на тлі численних скарг громадян.

Це рішення ухвалено через зростання кількості повідомлень про неправомірні дії лікарів, які дають недостовірні медичні висновки або вимагають хабара за встановлення коректного діагнозу.

"Неприпустимі випадки, коли медичні працівники свідомо вказують помилкові діагнози або вимагають хабарі за достовірне оформлення, мають бути припинені", - заявив міністр охорони здоров'я.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

У супермаркетах ціна на овочі "летить до небес": те, що люблять українці, вже дорожче у 5 разів

На початку березня в українських супермаркетах відбулися помітні зміни у ціноутворенні деяких овочевих культур.

Зокрема, сильно подорожчали огірки – один із найпопулярніших овочів серед українців. Хоча, як повідомляє Міністерство фінансів, вартість огірків невпинно зростає з листопада минулого року. Наприклад, якщо проаналізувати динаміку змін цін на гладкі огірки, то можна побачити, що ще у серпні 2023 року кілограм цих овочів коштував 31 гривню 19 копійок. Проте вже у березні поточного року вартість зросла більш ніж у 5 разів і становить 172 гривні 57 копійок за кілограм.

Порівняно із лютим ціни злетіли на 35 гривень 40 копійок.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube