Документ буде опубліковано та обговорено на конференції, яка відбудеться у квітні в Вашингтоні, після чого у формі Аналітичного звіту його представлять Конгресу США — повідомило Finance.yahoo.com.

З ініціативою, яка скерована на підвищення ефективності державної підтримки ветеранів війни та їхніх сімей в Україні, виступили виступила українська ГО «Вільні та Вірні» в партнерстві з ГО «US-Ukrainian Activists» (США), Інститутом демократії та розвитку «Політа» (Україна), а також ГО «Біла стрічка Україна».

29 лютого у Києві та Вашингтоні відбулась конференції «Дієва ветеранська політика в Україні: міжнародний досвід та план дій», яка дала старт проєкту.

Вітай Герсак, військовослужбовець ЗСУ, голова ГО «Вільні та вірні» розповів, що ідея глибшого вивчення і залучення міжнародного досвіду до формування і реалізації дієвої ветеранської політики в Україні виникла через усвідомлення ветеранською спільною потужного виклику, який стоїть перед українською державою і суспільством в питаннях адаптації та реінтеграції військових у цивільне життя.

Віталій Герсак, голова ГО "Вільні та Вірні"
Віталій Герсак, голова ГО "Вільні та Вірні"

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

«Нам є чого повчитись у наших міжнародних партнерів, особливо, коли йдеться про засадничі принципи ветеранської політики та практику, щоб Україна стала країною, дійсно дружньою до ветеранів. Сподіваюсь, що результати роботи міжнародної комунікаційної платформи стануть важливим етапом на цьому шляху та дозволять Україні створити ефективну систему соціального захисту, медичної допомоги, психологічної підтримки та економічної активності ветеранів», — наголосив він.

Учасники конференції обмінялись думками та досвідом в питаннях реалізації довготривалих стратегій медичної підтримки ветеранів війни, їхньої психологічної реабілітації, а також вирішення соціально-економічних проблем.

До участі у конференції та роботи комунікаційної платформи долучились представники Міністерства у справах ветеранів США, а також представники Мінветеранів України, американські та українські експерти в питаннях медичної, психологічної реабілітації та соціально-економічної реінтеграції ветеранів, а також представники ветеранських організації. Зокрема Надія Копаниця, директор «White Ribbon Ukraine», запропонувала проєкт «Народний психолог» як базову інституційну підготовку населення.

Катерина Одарченко, голова Інституту демократії та розвитку «Політа», підсумовуючи роботу конференції, наголосила, що міжнародна співпраця в сфері ветеранської політики має велике значення для обміну кращими практиками, виявлення проблем та пошуку спільних рішень. Вона також висловила подяку усім партнерам та учасникам проекту за їхній внесок та зацікавленість у покращенні життя ветеранів в Україні.

Катерина Одарченко, голова Інституту Демократії та Розвитку «PolitA»
Катерина Одарченко, голова Інституту Демократії та Розвитку «PolitA»

ГО «Вільні та вірні» — створена в 2023 році з ініціативи підполковника Віталія Герсака з метою захисту демократії, суверенітету та євроінтеграції України, підтримки захисників країни, ветеранів війни та їхніх сімей, їхньої інтеграції у процеси модернізації держави і громадянського суспільства.