Український дипломат, колишній керівник МЗС Володимир Огризко поділився своїми роздумами щодо потенційного повернення Дональда Трампа на посаду президента США та його впливу на Україну.

В інтерв'ю для LIGA.Подкаст Огризко наголосив, що, хоча перемога Трампа може ускладнити політичні кроки для України, не варто очікувати апокаліптичних наслідків. Він описав можливі труднощі у взаєминах з "непередбачуваним" партнером, який керує найпотужнішою державою світу.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Ми опинилися у полоні внутрішньополітичної боротьби між республіканцями та демократами в США, де Україна, Ізраїль та Тайвань стають фігурами у грі, а основна мета – дискредитація Джо Байдена," – зазначив Огризко.

Однак, попри потенційні складнощі, Огризко нагадав про важливий крок, зроблений Трампом щодо підтримки України – початок постачання смертоносної зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Водночас дипломат висловив думку про популістський характер Трампа, особливо коли мова йде про обіцянку "закінчити війну в Україні за один день", яку він розглядає як частину передвиборчої кампанії.

Javelin
Javelin

Завершуючи свої роздуми, Огризко зауважив, що передбачити дії "умовного Трампа" у січні 2025 року важко, адже багато судових процесів проти нього ще не завершено. Тим не менш, він не виключає, що Трамп може продовжити надавати Україні важливе озброєння, на відміну від "дозованої" підтримки від Байдена.

Раніше Володимир Зеленський висловився з приводу того, чи варто боятися повернення Дональда Трампа на президентський пост. Президент України висловив думку, що будь-який переможець президентських виборів у Сполучених Штатах Америки не зможе ігнорувати громадську думку американців щодо України.