Колишній президент Янукович разом із командою планували державний переворот ще до початку 2014 року.

Спочатку відокремити мали нібито західні області, а сам Янукович став би довічним главою держави.

Янукович, фото з вільних джерел
Янукович, фото з вільних джерел

Про це заявив колишній проросійський політик та сепаратист Олег Царьов в інтерв'ю пропагандистському виданню. За його словами, у Віктора Януковича та його "Партії регіонів" існував план розвалу України.

Янукович хотів змінити Конституцію, щоб балотуватися на пост президента необмежену кількість разів, але задумана могла обірватися через західні області.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"Розкажу вам те, що нікому раніше не розповідав. Я тримав у руках документ, розроблений аналітиками Партії регіонів, де розглядався сценарій довічного президентства Януковича. Було очевидно, що вибудовуючи дружні відносини з Російською Федерацією, домагаючись зростання економіки , підвищення рівня життя, все це зробити реально... Два президентські терміни, зміна Конституції, ще два терміни... І єдина загроза втіленню цих планів у життя бачилася одна: західна Україна завжди розхитуватиме ситуацію на території всієї країни і зробить усе, щоб не дати такий сценарій реалізувати", - заявив Царев.

Інтерв'ю з Царьовим, скріншот
Інтерв'ю з Царьовим, скріншот

Допомагати регіоналам мав голова партії "Свобода" Олег Тягнибок. За планом він виступав за сепаратизм, відділення низки західних областей в автономну освіту. За це, за словами Царьова, він отримував гроші від Партії регіонів.

Інтерв'ю з Царьовим, скріншот
Інтерв'ю з Царьовим, скріншот

Нагадаємо, що екс-СБУшник зізнався, чи можна ліквідувати путіна.

Раніше ми повідомляли, що путін відреагував на рейд російських добровольців.