Пенсіонери підуть до ТЦК: кого змусять стати на військовий облік

Новий закон про мобілізацію ще розглядають депутати через величезну кількість внесених поправок.

Але, ймовірно, народні обранці можуть залишити одну норму, яка змусить ставати на військовий облік деякі категорії пенсіонерів. Їм нададуть до 60 днів, щоб з'явитися до ТЦК, стати на військовий облік чи оновити свої дані.

Зокрема, йдеться про чоловіків, які пішли на пенсію до 60 років. Під таку категорії потрапляють пенсіонери правоохоронної системи.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що станеться з тарифом на світ з 1 квітня: чи чекати на українців чергового підвищення

Квітень в Україні традиційно став місяцем, коли після закінчення опалювального сезону відбуваються зміни у комунальних тарифах.

У Міністерстві енергетики запевнили, що поки що не планується підвищувати вартість електроенергії для населення. Принаймні до завершення опалювального періоду ціна на світ залишатиметься на нинішньому рівні - 2,64 гривні за кВт-годину. Більше того, поки що уряд навіть не розглядає питання перегляду тарифів на електрику для простих громадян.

Втім, не виключено, що згодом все ж таки доведеться повернутися до цього болючого питання. Адже ринкова вартість електроенергії суттєво перевищує ціну, за якою її одержують домогосподарства. А перед галуззю електроенергетики постали значні фінансові виклики та необхідність масштабних капіталовкладень.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Шведська журналістка назвала українських біженок повіями: "Ви розсерджені на опис реальності..."

Українське посольство у Швеції закликало шведську журналістку іракського походження Елаф Алі вибачитися за її висловлювання, які багато хто вважав образливими.

В одній із гумористичних програм на шведському телебаченні вона сказала, що "українські жінки – блондинки та з блакитними очима, тому ніхто не помітить їхньої присутності, окрім публічних будинків".

Посольство України засудило ці вислови, зазначивши, що вони є неприйнятними, особливо в контексті російської військової агресії проти України, яка змусила багатьох українських жінок бігти за кордон, рятуючи свої життя та життя своїх дітей.

Елаф Алі / фото: Х
Елаф Алі / фото: Х

Перехід на літній час: коли Україна переводить годинник і як підготуватися

Щороку українці переводять годинник, щоб дні були світлішими. Завдяки такому регулюванню можна економити енергію та насолоджуватися довгими вечорами.

2024 року це буде в ніч із суботи на неділю, 30 на 31 березня. Тоді вночі, о третій годині, годинник потрібно буде перевести на годину вперед.

13 травня 1996 року Кабмін України ухвалив постанову "Про порядок обчислення часу на території України", згідно з якою двічі на рік українці повинні переводити стрілки годинника.

Перехід на "зимовий" і "літній" час, скріншот: Youtube
Перехід на "зимовий" і "літній" час, скріншот: Youtube

Комунальники відрізали світло майже 100-річній пенсіонерці: боргів немає, тільки сльози та морок

У затишному куточку Богодухівського району Харківської області стався страшний інцидент, який сколихнув усю країну. 99-річній бабусі відключили електрику.

Цей сумний епізод став відомим завдяки Тетяні Савченко, яка опублікувала відео прямого ефіру того, що відбувається. На кадрах чітко видно, як комунальники за допомогою спеціальної техніки переривають електричні дроти, залишаючи будинок у темряві.

Родичі старенької стверджують, що завжди вчасно платили за рахунками за електрику і навіть самі викликали контролера для перевірки лічильника. Однак, незважаючи на це, працівник, що перевіряє, так і не з'явився.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube