Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini більше не розкішні авто: український уряд позбавив олігархів та депутатів від податкового навантаження

Журналісти з Bihus.info провели розслідування та виявили, купу дірок у списку розкішних тачок, за які потрібно сплачувати податок на розкіш, 25 тисяч гривень щороку.

І знаєте, що? Виявляється, у цьому списку забули про купу мегакрутих машин. Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini - ні слова про них, ніби вони зовсім не про розкіш.

А ще є багаті, які на таких катаються, і тепер вони можуть спати спокійно, бо податок не торкнеться.

Rolls-Royce Геннадія Вацака. Фото скріншот з Youtube
Rolls-Royce Геннадія Вацака. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

В Україні настане рік масових звільнень: що потрібно знати

Нацбанк вирішив провести своєрідне опитування серед українських бізнесменів, щоб дізнатися, що вони думають про майбутнє, і результати вийшли непередбачуваними.

Представники торгівлі виявилися досить оптимістичними. Але коли справа доходить до промисловості та будівництва, то картинка малюється не така яскрава.

Чому так? Є кілька причин: війна все ще триває, обстріл не припиняється, безпека – питання з великим знаком питання, до того ж ще й логістика "підкидає" викликів.

Робота в офісі, фото rbc
Робота в офісі, фото rbc

Підвищення до рівня Швейцарії: нові тарифи на комуналку стануть останньою краплею для українців

Український уряд повідомив МВФ про свої наміри поступово збільшувати комунальні тарифи як під час війни, так і після її закінчення.

Це стало відомо із оновленого Меморандуму з МВФ. Згідно з документом, стабілізація системи вимагатиме поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію, особливо після завершення військових дій.

В оновленому Меморандумі з МВФ вказується, що ця дія буде проводитися з урахуванням соціальних аспектів та застосування нової методології під час конфлікту. Метою таких дій є забезпечення фінансової стійкості та компенсація витрат, особливо після закінчення воєнних дій.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

До 3,5 кВт-год: в Україні планують "заліпити" бюджетні дірки за рахунок підвищення тарифів на світ

Ситуація з електроенергією в Україні стає все більш напруженою. Нещодавні обстріли з боку російських окупантів створюють непередбачувану обстановку, а тепер ще очікується зростання тарифів на світ.

Стало відомо, що міністр енергетики Герман Галущенко не відкидає можливості підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку з погіршенням обстановки.

Адже кожен обстріл силових об'єктів енергосистеми негативно впливає на її функціонування і, як наслідок, на комерційну складову енергетичного ринку.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Українцям у Німеччині готують великі зміни: більше жодної допомоги

Для українських чоловіків, які зараз живуть у Німеччині, можуть виникнути проблеми з отриманням грошей від уряду. Це тому, що Німеччина розмірковує, щоб не давати фінансову допомогу деяким людям.

Це означає, що цим чоловікам доведеться знайти інші способи заробляти гроші або отримати допомогу, можливо, змусить їх подумати, чи варто залишатися в Німеччині, чи краще повернутись додому в Україну.

У Німеччині розгорівся дебат щодо виплат українським чоловікам-біженцям. За даними Міністерства внутрішніх справ, у країні перебуває понад 200 тисяч українців призовного віку, що спонукало деяких у Бундестазі запропонувати обмежити фінансову допомогу цій групі.

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube
Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube