Серйозний стрибок тарифів на житлово-комунальні послуги може статися вже у 2024 році. Такою думкою поділився засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в інтерв'ю "Українському радіо".

Олег Попенко вважає, що мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду уряд поки скасовувати не готовий. Однак, якщо бойові дії в Україні затягнуться, то є ймовірність, що рішення переглянуть.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

За словами експерта, перегляд тарифів на газ до ринкового рівня прописано у звіті МВФ. Водночас ринкові тарифи на електроенергію майже вдвічі вищі від чинного. Він зазначив, що не відкидає перегляд цін на послуги вже у 2024 році.

"Тому на нас може очікувати в цьому році не тільки підняття тарифів на електроенергію, яка до речі за собою потягне і вартість обслуговування багатоквартирних будинків, а й на газ, водопостачання водовідведення. Цього року може бути серйозний стрибок вартості комунальної платіжки", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Також Олег Попенко сказав, що документи від водоканалів про підвищення тарифів вже перебувають у Нацкомісії, вони пройшли громадські слухання та очікують на рішення регулятора. Підвищення тарифів буде в межах від 20 до 80% залежно від водоканалу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Також наш портал інформував, показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили".

Крім того, ми писали, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.