Польща змінює підхід до допомоги біженцям з України: що чекає на переселенців

Уряд Польщі готує значні зміни у законодавстві щодо допомоги українським біженцям. Зокрема, планується скасування фінансування харчування та проживання у гостьових будинках для груп до десяти осіб.

Також запроваджується новий механізм у виділенні дозволів на тимчасове проживання для біженців з України, які видаватимуться на три роки.

За даними уряду, наразі у центрах колективного розміщення проживає 39 937 осіб, що становить 4,2% від загальної кількості біженців у Польщі.

Польша. Фото Pexels
Польша. Фото Pexels

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати на нову атаку

Президент України Володимир Зеленський в ефірі розповів про можливий наступ російських військ, який, за його припущеннями, може відбутися наприкінці травня чи червні.

Хоча президент не назвав конкретних деталей цього можливого наступу, він наголосив на важливості підготовки до можливих загострень.

Зеленський також зазначив, що хоча ситуація на сході України стабілізується, вона все ще залишається напруженою. Президент наголосив, що для успішного протистояння можливому наступу необхідна допомога для підготовки бригад та підрозділів.

війська російських окупантів
війська російських окупантів

Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів

Українців закликали не зволікати і перевірити лічильники електроенергії, щоб зрештою не довелося переплачувати за послуги. Відповідне нагадування опублікували на facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго".

Побутові споживачі електроенергії повинні щомісяця у встановлений період інформувати постачальника послуг про обсяг споживання.

Передача показників лічильника стартує за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та триває до 3-го числа наступного місяця.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Українці незабаром зможуть отримати компенсації: за що та кому платитимуть

В Україні сталася подія, яку не можна переоцінити – це відкриття Офісу Реєстру збитків, завданих агресією Росії. З його появою у всіх постраждалих від російської агресії з'явиться можливість відновити свої права та справедливість.

Про це повідомила Європейська Бізнес Асоціація. За їхніми словами, підготовка до старту роботи Реєстру знаходиться на завершальній стадії, і незабаром розпочнеться прийом перших заяв.

Першою категорією, кому стане доступна подача заяви, стануть фізичні особи, житлове майно яких було пошкоджено чи втрачено внаслідок обстрілу.

Ракетний обстріл / фото: ДСНС
Ракетний обстріл / фото: ДСНС

"Росія хоче знищити Київ...": відомий астролог стривожив прогнозом для України на квітень

Відомий український астролог Влад Росс у новому інтерв'ю розповів, які події відбуватимуться у квітні, які міста у зоні ризику, а також про те, коли може закінчитись війна в Україні.

Про це стало відомо завдяки новому прогнозу Влада Росса, який він озвучив однією з українських журналісток.

— Владе, дайте, будь ласка, прогноз на квітень. Які події відбуватимуться на фронті?

— У квітні буде не лише коридор затемнень, а й сонячне затемнення, дві стоянки Меркурія, Венера двічі змінить знак Зодіаку, а також з'єднання Юпітера з Ураном. Почнеться новий період, пов'язаний із глобальними змінами. Буде якась радісна звістка.

Обстріл Києва російськими окупантами, скріншот: YouTube
Обстріл Києва російськими окупантами, скріншот: YouTube