На Тернопільщині стався інцидент між патрульними поліцейськими та суддею Тульчинського районного суду Вінницької області Сергієм Ковганичем.

Правоохоронці зупинили його автомобіль Mercedes-Benz за перевищення швидкості у населеному пункті. Проте, замість визнання порушень, суддя спробував використати свій статус, продемонструвавши службове посвідчення. Коли поліцейські нагадали про рівність усіх перед законом, Ковганич вимагає пояснень щодо свого затримання.

Сергій Ковганич, скріншот: X (Twitter)
Сергій Ковганич, скріншот: X (Twitter)

Ситуація розжарилася, коли один із правоохоронців відійшов перевірити документи судді, а той, попри вимоги, рушив із місця події та наїхав на ногу іншому поліцейському. Відбулася коротка автоперегонка, після якої Ковганича таки зупинили та формально затримали. Сам суддя стверджував, що добровільно простягнув руки наручникам.

Цей резонансний випадок розглядала Вища рада правосуддя. Ковганич заперечував факт перевищення швидкості, посилаючись на недостатньо якісне обладнання поліцейських (TruCAM). Також він намагався виправдати демонстрацію посвідчення випадковістю.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

Сергій Ковганич, скріншот: X (Twitter)
Сергій Ковганич, скріншот: X (Twitter)

Незважаючи на очевидні порушення закону з боку судді, більшість членів ВРП (Вищої ради правосуддя) не знайшли у його діях дисциплінарну провину. Лише доповідач у цій справі наполягав на звільненні Ковганича за підрив авторитету правосуддя. Однак його позиція була відхилена.

Зрештою, рішенням членів ВРП Бурлакова та Саліхова, до сумнівної об'єктивності яких уже були питання раніше, провадження по судді Ковганича закрили.

Нагадаємо, спіймали на вулиці і примусово відвезли до ТЦК: українцям розповіли, як поводитися.

Як повідомляв "Знай.uа", Народна артистка України має сісти на 10 років: як це сталося

Знай.ua писав, суд відпустив з-під варти підозрюваного в розкраданні 1,5 млрд Міноборони Олександра Лієва