Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Коли за вікном українська весна простягає руку, щоб обійняти усі куточки країни, іноді її плани може стати на заваді непередбачуваній погоді. Однак наступного тижня небо над Україною вирішить подарувати нам сонечко та теплоту.

Почнемо із Києва. У понеділок, 22 квітня, столиця опиниться в обіймах хмар, які протримаються весь день. Вночі нам варто чекати на дощ, але вранці опади зупиняться.

Денна температура не дуже висока, всього +13 градусів, але не дамо цьому засмучувати нас!

Погода в Україні, фото: Facebook
Погода в Україні, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

Електроенергія подорожчає, але не в травні: коли платитимемо по 5 гривень за кіловат

Енергетична інфраструктура України часто стає метою ворожих атак, що призводить до значних втрат у виробництві енергії. Тому в Україні можуть зрости ціни на електрику та воду, а також можуть бути запроваджені відключення, якщо споживання буде надто велике.

На каналі Апостроф TV перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики Олексій Кучеренко розповів, що багато енергостанцій не працюють, особливо в Харківській області, що може призвести до серйозних проблем у зимовий час.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

"За 20 хвилин до початку": український захисник відповів на заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

Багато українців хочуть знати, що думають безпосередньо захисники країни про чутки та прогнози щодо майбутнього українського наступу. Так, військовослужбовець Збройних Сил України Євген Євлєв закликає до стриманості у заявах про контрнаступ Сил оборони, згадавши визволення Харківщини.

Про це Євген Ієвлєв розповів у коментарі одному з українських телеканалів.

Щодо заяв про контрнаступ у 2025 році, якщо Україна переживе цей рік, Євлєв сказав: "Я вважаю, що цього разу про нього не треба говорити взагалі. Воно має пройти, на мою думку, так само, як колись пройшло визволення Харківщини" Коли командири (я це вже сьогодні знаю) отримували письмові або цифрові накази про свої дії за 20 хвилин до того, як починалися ці дії. що плани нашого контрнаступу лежали у Кремлі наступного дня після їхнього створення”.

фортифікації ЗСУ на лінії фронту
фортифікації ЗСУ на лінії фронту

Українських дітей-біженців почнуть виключати з європейських шкіл: чому ухвалено таке рішення

Уряд Естонії днями ухвалив рішення, що спричинило неоднозначну реакцію в суспільстві. Законодавці схвалили можливість відрахування українських дітей-біженців зі шкіл та дитсадків, якщо ці діти виїхали з країни без попереднього повідомлення навчальних закладів. Це рішення підтримали 70 депутатів парламенту Естонії.

Раніше подібний виняток дітей міг відбуватися лише з ініціативи їхніх батьків. Тепер же, якщо в реєстрі не буде інформації про місце проживання таких українських школярів, їх можуть просто відрахувати. Про це повідомляє ERR.

Крім того, законодавство Естонії передбачатиме чіткий перелік підстав для виключення дітей із дошкільних та професійних навчальних закладів, чого раніше не було.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Долар стрімко злетів до 40: чому це ще не кінець

Схоже, гривня вирішила трохи послабити свої позиції. Наразі середній курс долара становить 39,50 грн, а це на 10 копійок більше, ніж було нещодавно. Хто хоче купити долар, тому доведеться викласти майже 40 гривень – 39,99 грн за штуку.

Ці зміни можуть здатися невеликими, але насправді кожна копійка впливає на наші гаманці. Подорожчання долара може спонукати ціни на весь імпорт, які ми любимо купувати, і зростання цін – це вже зовсім не те, що нам зараз потрібно.

курс долара, 24 канал
курс долара, 24 канал