Нещодавно знову збільшилась кількість людей, які перетинають західний кордон України, особливо в напрямку виїзду з країни. За даними Держприкордонслужби, які були опубліковані Західним регіональним управлінням, значний ріст пасажирів відбувся впродовж однієї доби, коли кордони України з Європейським Союзом та Молдовою перетнули 76 тисяч осіб.

З цієї кількості 43 тисячі осіб вирішили виїхати з України. Основна частина, а саме 27 тисяч, обрала для свого маршруту Польщу. Інші ж розподілились між різними країнами Європейського Союзу та Молдовою.

Перетин кордону. Фото з  відкритих джерел
Перетин кордону. Фото з відкритих джерел

В той же час, до України повернулися 33 тисячі осіб, з яких 29 тисяч становили українці. Це показує досить активний рух через кордони країни.

Тиждень тому, західний кордон України перетнули 70 тисяч осіб і 17 тисяч транспортних засобів. При цьому 32 тисячі осіб виїхали з України, а повернулися 38 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Українці за кордоном, фото з вільних джерел
Українці за кордоном, фото з вільних джерел

Така динаміка свідчить про підвищену мобільність людей у цей період, що може бути пов’язано з закінченням Великодніх свят і відновленням звичного ритму життя, коли люди повертаються до роботи та інших повсякденних обов’язків у Європі.

Це збільшення пасажирів може вказувати на тенденції в міграційних настроях українців або просто бути сезонною зміною, обумовленою святковими та робочими циклами.

Нагадаємо, чекатимуть на тому березі? Польща почала повертати до України "ухилянтів"

Вам буде цікаво дізнатися в Україні оновили правила для виїзду за кордон