На сьогоднішній день ринок безалкогольних та слабоалкогольних напоїв вже перевищує 12 мільярдів євро, і це число продовжує зростати. За даними IWSR, цей сектор збільшується приблизно на 6% щороку.

Особливо цікаво, як і безалкогольні напої, і ті, що містять мало алкоголю, розвиваються досить рівномірно. У 2023 році споживання подібних напоїв збільшилося на 5%, досягнувши більш ніж 13 мільярдів доларів.

Ховає алкоголь
Ховає алкоголь

Прогнози на майбутнє говорять про те, що з 2023 по 2027 роки ця категорія зростатиме на 6% щорічно, причому найбільше будуть потрібні безалкогольні напої (+7%).

Цікаво, що зараз безалкогольні напої становлять дві третини всього обсягу цієї категорії, і 72% з них – це пиво та сидр. Прогнозується, що до 2027 року їхня частка становитиме близько 4% від усього обсягу споживання напоїв у десятці найбільших ринків світу.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Що стосується зростання, то він здійснюватиметься за рахунок менш розвинених ринків, таких як Канада, США, Австралія та Бразилія. Проте країни з уже високим рівнем розвитку, такі як Німеччина та Іспанія, очікують на більш помірне зростання, тоді як у Японії прогнозується збільшення на 5%.

Алкоголізм, unsplash
Алкоголізм, unsplash

Ці зміни у споживчих перевагах також відбиваються лише на рівні окремих споживачів: чимало їх віддають перевагу безалкогольні варіанти.

Опитування IWSR показало, що 44% людей, які вживають безалкогольні напої, перейшли на них повністю. Особливо це для молодих поколінь.

Нагадаємо, що сильніший за алкоголізм: у шанувальників Tik-Tok виявили небезпечну залежність

Раніше ми писали про те, що доведеться скасувати п'ятничні посиденьки: для українців оновили ціни на пиво і вино