Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Під час розрахунку житлової субсидії враховуються доходи всіх членів домогосподарства. Однак, якщо повнолітня дитина не проживає за місцем реєстрації, її доходи можуть не враховуватися при призначенні субсидії.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики у своєму Facebook.

Для цього необхідно надати документ, що підтверджує факт відсутності проживання за місцем реєстрації, наприклад довідку з місця роботи або навчання.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

"Працював все життя, а користь - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже пізнавальна інформація. Справа в тому, що розмір пенсії іноді буває маленьким, навіть якщо стажу багато.

Але у будь-якому разі кількість стажу впливає не лише на розмір доплати за перероблені роки, а й на основний розмір пенсії.

Про це стало відомо завдяки публікації порталу "На пенсії".

Пенсіонер з грошима
Пенсіонер з грошима

Залишать останню сорочку: які речі не вилучатимуть у ухилистів-боржників

Ухилистам готують величезні штрафи за порушення закону про мобілізацію. Якщо їх не сплатити – розрахуєтеся власним майном. Але заберуть не всі. Мін'юст оприлюднив перелік речей, які заборонено вилучати у боржників.

За законом існують певні обмеження те що, яке майно може бути заарештовано. Наприклад, суд не може відібрати ваше основне житло, а також деякі предмети, необхідні для повсякденного життя, такі як посуд, одяг та меблі.

По-перше, враховується розмір стягнення, що має визначатися те щоб вистачило погашення всіх боргів. До цього розміру включаються витрати на виконавче провадження, штрафи та інші витрати.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Російські військові просто під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Поки соціальні мережі заповнюються відео та кадрами евакуації населення з Вовчанська, яке опинилося на передньому краї бойових дій, у північній частині міста російські військові почали брати цивільних у полон.

Це сталося незважаючи на спроби української Національної поліції вивести людей з небезпечної зони.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України, Ігор Клименко, у своєму Telegram.

Евакуація з Вовчанська / фото: Ґвара Медіа
Евакуація з Вовчанська / фото: Ґвара Медіа

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світ для простих українців зростуть до 4,8 грн.

В Україні найближчим часом може подорожчати електрика. Експерти серед причин називають – руйнування об'єктів інфраструктури та дефіцит у держбюджеті. Український уряд розглядає питання щодо підвищення тарифу для населення. Стало відомо, що кіловат-година може вже влітку коштувати 4,8 грн.

За словами експерта з енергетичних питань Геннадія Рябцева, поки що невідомо, коли підвищать вартість електрики для побутових споживачів.

Це може статися як із 1 червня, так і в липні. Рівень подорожчання залежатиме від того, до тарифу, крім собівартості світла, буде враховано відновлення об'єктів критичної інфраструктури.

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay