На Закарпатті розглядалася справа про ухилення 51-річного чоловіка від мобілізації до лав Збройних Сил.

Згідно з вироком Берегівського районного суду Закарпатської області, українця з 8-класною освітою у березні 2023 року було визнано придатним до військової служби та отримав повістку. Однак він вирішив, що він має всі підстави, щоб бути звільненим від мобілізації.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

На суді чоловік заперечував свою провину, стверджуючи, що нібито є "біологічним батьком семеро дітей, троє з яких неповнолітні і перебувають на його утриманні та вихованні". При цьому, за його словами, у свідоцтвах про народження запису про батьківство немає.

Співмешканка підсудного підтвердила, що вони живуть разом без офіційної реєстрації шлюбу і що він є батьком їхніх спільних дітей. Проте суд отримав копії свідоцтв про народження неповнолітніх дітей, де батьком вказано іншу особу.

Популярні новини зараз
Українцям роздадуть шалені гроші: хто може отримати Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету
Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету

Таким чином, суд не знайшов доказів підтвердження слів підсудного та його співмешканки щодо його батьківства. Тому чоловіка було визнано винним за статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на строкову військову службу) та засуджено до 3 років позбавлення волі.

І зараз його, швидше за все, можуть, на його бажання, мобілізувати навіть із в'язниці.

Нагадаємо, молодий британець пішки прийшов до України, щоб потрапити до ЗСУ: "Я тут, щоб боротися..."

Як повідомляв "Знай.ua", у працівників ТЦК можуть забрати частину повноважень: що пропонують в уряді

Знай.ua писав, посилення мобілізації: де можуть зупиняти і які документи перевірятимуть