Контролер так перевіряв лічильник, що пошкодив пломбу: українці вимагали пояснень у Нафтогазу

Українець після візиту контролера, який хотів зафіксувати свідчення лічильника, виявив пошкоджену пломбу. Він звернувся зі скаргою до "Нафтогазу".

За словами обуреного клієнта, контролер компанії Нафтогаз причетний до пошкодження пломби на приладі обліку. Про це він повідомив на сторінці Нафтогазу у соцмережі та запитав, що робити у такій ситуації.

"Прийшов до мене перевіряючий по газу, записала показання газового лічильника, пішла. Дивлюся на лічильник, а волосінь від пломби розрізана. Впіймав її на вулиці і кажу: "Складайте акт, ви щойно перевіряли, пломба була на місці, а тепер вона розрізана". Зайшли назад до лічильника додому (на відео). Нафтогаз що мені робити тепер?", - звернувся він до компанії.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

"Світиться навіть уночі": у ДТЕК розкрили, чому торгові центри не страждають від відключень

У Києві відключення електроенергії торкається і торгових центрів. Якщо ви бачите торговий центр зі світлом весь день, це означає, що він використовує альтернативні джерела живлення.

За інформацією "ДТЕК Київські електромережі", яку компанія розмістила у Facebook, усі торгові центри відключаються за графіком, як і інші споживачі.

Виняток становлять лише ті центри, які підключені до лінії, яка обслуговує критичні об'єкти.

Екрани ТЦ "Гулівер" / фото: відкриті джерела
Екрани ТЦ "Гулівер" / фото: відкриті джерела

Гетьманців анонсував підвищення податків: "Всі разом власним коштом профінансуємо"

В українських ЗМІ та соцмережах активно обговорюють можливе підвищення ПДВ та військового збору, нібито запланованого владою. Є думки, що це лише початок і дефіцит бюджету настільки великий, що доведеться ще підвищувати податки.

"Телеграф" взяв інтерв'ю у Данила Гетьманцева, голови профільного парламентського комітету з фінансів та податкової політики. Гетьманців підтвердив, що проблема дефіциту бюджету справді серйозна.

Людина тримає гроші в руках
Людина тримає гроші в руках

Військовозобов'язаним українцям дозволили не повертатися з-за кордону: що потрібно зробити

На засіданні Кабінету Міністрів України 7 червня було прийнято важливе рішення, яке суттєво вплине на порядок військового обліку громадян, які постійно проживають за кордоном.

Тепер призовники, військовозобов'язані та резервісти, які перебувають за межами України понад три місяці, зможуть ставати на військовий облік без необхідності особисто прибувати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Зміни до Порядку організації та ведення військового обліку та Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації передбачають можливість дистанційної постановки на військовий облік для тих, хто був знятий з нього у зв'язку з виїздом за кордон. Тепер, щоб стати на облік, громадянам достатньо подати необхідні документи в електронному вигляді, що значно спрощує процедуру і робить її більш доступною для українців, які проживають за кордоном.

Українці за кордоном, фото з вільних джерел
Українці за кордоном, фото з вільних джерел

Українцям перерахують субсидії: обіцяють доплатити 218 гривень

Після збільшення тарифу на електроенергію Пенсійний фонд України автоматично перерахує розмір субсидій для громадян. За інформацією прес-служби, з 1 червня 2024 року встановлено єдиний тариф на електроенергію для населення у розмірі 4,32 грн/кВт*год.

Збільшення тарифу призвело до підвищення розміру субсидії на 218,40 грн., компенсуючи таким чином збільшення вартості послуг з електропостачання з початку червня.

Щоб визначити розмір субсидії, потрібно вирахувати розмір обов'язкового платежу від суми плати за послуги. Розмір плати за ЖКП визначається у межах соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, встановлених Урядом.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube