Після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий юліанський календар змінилася дата більшості церковних свят. Наразі українці святкують їх 13 днів раніше.

Івана Купала прив'язаний до святкування важливої ​​церковної події Різдва Іоанна Хрестителя, яка колись припадала на 7 липня, а тепер на 24 червня. Саме тому ми святкуватимемо Івана Купала у ніч із 23 на 24 червня.

Ворожіння на Івана Купала були дуже важливими, тому ми хочемо вам розповісти про найцікавіші.

Ворожіння на папороть - це варіант для дівчат, у яких багато шанувальників, але визначитися їй досить складно. Що б це зробити потрібно: у ніч на Івана Купала взяти кілька гілочок папороті для кожного з хлопців, помітити кожну (щоб не переплутати) та опустити їх на дно річки. Хлопець, гілка якого, піднімається найшвидше і буде вашим звуженим.

Популярні новини зараз
Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Графіки відключення електроенергії на 27 червня Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило
Показати ще

Ворожіння по воді, щоб дізнатися чи збудуться бажання. Для цього потрібно його просто загадати та кинути камінь у воду. Після цього рахуйте кола, які утворюються після падіння. Парне число – здійсниться, непарне – ні.

Ворожіння на звуженому уві сні. Для цього потрібно зібрати вінок з 12 трав і квітів (там обов'язково повинні бути папороть і будяки). Перед сном його потрібно покласти під подушку і сказати "Наречений наречений, прийди в мій сад погуляти, себе показати". І той, кого ви побачите уві сні і буде вашим звуженим.
Або ж, зірвати кілька листків подорожника, покласти під подушку і перед сном сказати "Трипутник-попутник, живеш при дорозі, бачиш малого і старого, скажи мого нареченого". І цієї ночі дівчина повинна побачити звуженого.

Ворожіння на майбутнє. Для цього потрібно взяти церковну свічку, розламати її на кілька шматочків та розтопити. Коли свічка перетвориться на рідину, потрібно помістити її на ємність. І далі дивитися по фігурі, яка вийде зі свічки: хвилі - виконання бажань, зірка - удача, серце - кохання, кільце, або свічка - весілля, гаманець - гроші.

Ворожіння на гроші. На світанку потрібно зібрати букет із різних трав. Після цього залишити вдома сушитися. Якщо ж трава почне гнити, або на ній з'явиться пліснява – рік у фінансовому плані буде невдалим. А якщо вона висушиться, то траву потрібно буде розтерти в порошок і трохи підсипати в гаманець. Це має, як магніт, притягувати гроші.

Нагадаємо, що натільний хрестик може приховувати небезпеку: коли варто насторожитися.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.