Цього тижня в Україні святкуватимуть День Конституції. У 2024 році головному зведенню законів держави виповниться 28 років.

День Конституції України, який щороку відзначають 28 червня, 2024 року не буде вихідним днем. Згідно із трудовим законодавством, День Конституції є неробочим днем. Однак у зв'язку із запровадженням військового стану ця норма не застосовується, і тому п'ятниця, 28 червня, буде звичайним робочим днем ​​для всіх українців.

Історія свята: які цікаві факти відомі?

Конституція України була прийнята Верховною Радою через 5 років після здобуття незалежності, о 9:20 ранку, 1996 року. Тоді народні депутати працювали без перерв усю ніч.

Крок прийняття Конституції був дуже важливим історія країни. Конституція незалежної української держави закріпила правові засади незалежної держави, її суверенітет та територіальну цілісність.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

До речі, Україна серед країн колишнього СРСР стала останньою державою, яка прийняла власну конституцію. Документ є дуже важливим для України, оскільки підвищує міжнародний авторитет держави на світовій арені в цілому. І найвищими цінностями держави стають недоторканність та безпека, життя та здоров'я кожної людини, честь та гідність країни.

Верховна Рада, День Конституції - фото ВРУ
Верховна Рада, День Конституції - фото ВРУ

Нагадаємо, що натільний хрестик може приховувати небезпеку: коли варто насторожитися.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.