Міністерство розвитку громад та територій України вирішило навести лад у роботі автостанцій та створити їх електронний список. Планується, що цей список буде доступний всім і допоможе легалізувати роботу автостанцій, щоб вони могли офіційно надавати послуги як пасажирам, так і перевізникам.

Запустити проєкт збираються у листопаді 2024 року.

Тепер для всіх міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів буде обов'язковим початок та закінчення руху на офіційних автостанціях. При відкритті нового маршруту або зміні існуючого перевізники повинні переконатися, що зазначені автостанції існують і працюють легально.

Автобуси, фото ілюстративне: Facebook КП Електоравторанс ІФ
Автобуси, фото ілюстративне: Facebook КП Електоравторанс ІФ

Також власники автостанцій зможуть самостійно оновлювати дані щодо своїх об'єктів через спеціальну електронну форму. Це допоможе швидше вирішувати можливі проблеми та з'ясовувати, хто несе відповідальність, якщо пасажири чи перевізники скаржатимуться на якість послуг.

Популярні новини зараз
В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

У результаті автостанції стануть більш організованими, і буде простіше контролювати, що і як вони роблять.

Нагадаємо, частину українців не пустять за кермо: для водіїв затвердили нові обмеження

Раніше ми писали про те, що "зайців" не шкодують: скільки коштуватиме поїздка без квитка в різних регіонах країни

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні може не стати громадського транспорту: експерт назвав єдину надію