Правильне зберігання твердого сиру в холодильнику допоможе зберегти його свіжість і смак надовго. Влатка Лейк, експертка зі зберігання продуктів, поділилася кількома порадами, які стануть у нагоді як під час свят, так і після них.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТверді сири, такі як чеддер або пармезан, найкраще почуваються при температурі 1–7°C. Вони досить стійкі, і при належному зберіганні можуть залишатися свіжими місяцями, пише Express.
Свіжі сири – наприклад, моцарела, рікота чи фета – потребують холоднішого середовища. Рекомендується зберігати їх у ящику для овочів холодильника, щоб уникнути швидкого псування. Такі сири часто продаються у розсолі, який не варто зливати, адже він продовжує термін придатності продукту.
Сири, куплені в супермаркетах чи гастрономах, зазвичай загорнуті у вощений папір, який дозволяє їм "дихати". Якщо такої упаковки немає, її можна замінити фольгою, яка добре підходить навіть для блакитних сирів. А ось харчову плівку краще уникати, оскільки вона затримує вологу і може зіпсувати текстуру сиру.
Ще один варіант – герметичний контейнер. Він допоможе уникнути сторонніх запахів у холодильнику, які можуть проникнути у ваш сир. Для особливо дбайливих господарів є хитрість, додайте кубик цукру в контейнер із сиром. Цукор вбиратиме зайву вологу, зберігаючи продукт свіжим довше.
Тож, дотримуючись цих простих порад, ваш сир залишатиметься ідеальним навіть після святкових застіль.
Раніше ми повідомляли, відключення світла все псують? Як зберігати молочні продукти, щоб вони залишалися свіжими?
Поповнюйте свої запаси вдома: в Україні з'явилися нові ціни на популярні консерви - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, під час обстрілів можемо залишитися без води: як правильно її зберігати і що потрібно зробити для економії?