На прилавках магазинів та на агропродовольчих ринках з'являється велика кількість ранніх овочів, які мають великий попит, але можуть таїти небезпеку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ Держпродспоживслужбі розповіли, якими правилами потрібно керуватися при виборі сезонних овочів та зелені, щоб убезпечити себе від негативних наслідків.
Українців закликають дотримуватися лише кількох правил, які допоможуть обрати максимально корисні ранні овочі з адекватною концентрацією нітратів.
Насамперед варто робити закупівлі виключно у спеціально відведених для цього місцях – у торгових мережах чи агропродовольчих ринках. У таких місцях продається продукція, яка попередньо пройшла безпековий контроль. При цьому споживач має право запросити у реалізатора документи, що підтверджують якість товару.
Другий момент – звертати увагу на зовнішній вигляд овочів. Якщо ними помітні сліди псування, існує високий ризик перевищення рівня нітратів. Від покупки такої продукції краще відмовитись.
Заключне правило - дотримуватись правил гігієни. У жодному разі не можна вживати овочі або зелень у немитому вигляді.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети вигадали нову схему "економії": покупців чекають сюрпризи на терезах та в чеках.
Також наш портал інформував, магазини завищують ціни на борошно та олію: переплачуємо і не підозрюємо.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запах свіжого хліба – і порушення закону: що не так із прилавками в Україні та який продукт краще не брати українцям.