На прилавках магазинів та на агропродовольчих ринках з'являється велика кількість ранніх овочів, які мають великий попит, але можуть таїти небезпеку.

У Держпродспоживслужбі розповіли, якими правилами потрібно керуватися при виборі сезонних овочів та зелені, щоб убезпечити себе від негативних наслідків.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Українців закликають дотримуватися лише кількох правил, які допоможуть обрати максимально корисні ранні овочі з адекватною концентрацією нітратів.

Насамперед варто робити закупівлі виключно у спеціально відведених для цього місцях – у торгових мережах чи агропродовольчих ринках. У таких місцях продається продукція, яка попередньо пройшла безпековий контроль. При цьому споживач має право запросити у реалізатора документи, що підтверджують якість товару.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дали 10 днів: інакше штраф та позбавлення виплат "Ощадбанк" вийшов на новий рівень: видає клієнтам у борг їхні особисті кошти Українці почали отримувати штрафи за житло: кого чекає лист від податкової Підхід до мобілізації змінився: як вичисляють ухилянтів
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Другий момент – звертати увагу на зовнішній вигляд овочів. Якщо ними помітні сліди псування, існує високий ризик перевищення рівня нітратів. Від покупки такої продукції краще відмовитись.

Заключне правило - дотримуватись правил гігієни. У жодному разі не можна вживати овочі або зелень у немитому вигляді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети вигадали нову схему "економії": покупців чекають сюрпризи на терезах та в чеках.

Також наш портал інформував, магазини завищують ціни на борошно та олію: переплачуємо і не підозрюємо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запах свіжого хліба – і порушення закону: що не так із прилавками в Україні та який продукт краще не брати українцям.