На прилавках магазинів та на агропродовольчих ринках з'являється велика кількість ранніх овочів, які мають великий попит, але можуть таїти небезпеку.

У Держпродспоживслужбі розповіли, якими правилами потрібно керуватися при виборі сезонних овочів та зелені, щоб убезпечити себе від негативних наслідків.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Українців закликають дотримуватися лише кількох правил, які допоможуть обрати максимально корисні ранні овочі з адекватною концентрацією нітратів.

Насамперед варто робити закупівлі виключно у спеціально відведених для цього місцях – у торгових мережах чи агропродовольчих ринках. У таких місцях продається продукція, яка попередньо пройшла безпековий контроль. При цьому споживач має право запросити у реалізатора документи, що підтверджують якість товару.

Популярні новини зараз
Якщо пенсія нижче 9000 грн: деяким українцям виплатять пару тисяч адресної допомоги Гроші надсилатимуть на картку щомісяця: хто з 1 вересня отримуватиме 2000 гривень Бідні, але не настільки: чому пенсіонерам все частіше почали відмовляти у соцвиплатах Пенсіонери витрачають тисячі гривень: пільги, про які мало хто знає
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Другий момент – звертати увагу на зовнішній вигляд овочів. Якщо ними помітні сліди псування, існує високий ризик перевищення рівня нітратів. Від покупки такої продукції краще відмовитись.

Заключне правило - дотримуватись правил гігієни. У жодному разі не можна вживати овочі або зелень у немитому вигляді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети вигадали нову схему "економії": покупців чекають сюрпризи на терезах та в чеках.

Також наш портал інформував, магазини завищують ціни на борошно та олію: переплачуємо і не підозрюємо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запах свіжого хліба – і порушення закону: що не так із прилавками в Україні та який продукт краще не брати українцям.