В Україні стабілізувалася погода та дозволяє виходити на пікніки. Однак нові ціни у супермаркетах не додають бажання смажити шашлики. Як змінилася вартість свинини та маринаду, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа кінець травня українські супермаркети почали активно підвищувати ціни на м'ясо, зокрема на свинину. Ймовірно, це частково пов'язано з початком сезону пікніків та жвавішим попитом на м'ясну продукцію.
Ціни на свинину
Українці можуть взяти вже замаринований шашлик, який залишиться лише приготувати. Середня ціна такого продукту – 293,50 гривні за кілограм. Це на 40 гривень дорожче, ніж минулого місяця.
В той самий час ошийок обійдеться ще дорожче. Середня ціна збільшилась із 300,37 до 323,43 гривні за кілограм. Підчеревок подорожчав із 199,56 до 229 гривень за кіло, а ребра додали в ціні 11 гривень та пропонуються по 211,50 гривні за кіло.
Ціни на маринад
Маринад "Верес" до шашлику в середньому коштуватиме 29,20 гривні за 140 грамів. Ціна знизилася на 57 копійок, якщо порівнювати із попереднім місяцем.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситний обід влетить у копійчину: як змінилися ціни на сало, яйця та сардельки.
Також наш портал інформував, ковбаса, хліб та шматочок сиру – немає пів зарплати: супермаркети приголомшили новими цінами.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, картопля стрімко дешевшає: що сталося з торішнім урожаєм і чому це тривожний сигнал для покупців.