Пікантні мариновані кабачки досі залишаються смаком спогадів з дитинства. Знай.ua ділиться рецептами хрусткої закуски на зиму, яку обов'язково оцінять ваші гості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКласичний рецепт маринованих кабачків
Інгредієнти:
- кабачки - 1 кг;
- вода - 1 л;
- сіль - 2 ст.л.;
- цукор - 2 ст. л.;
- оцет 9% – 120 мл;
- часник – 4 зубчики;
- лавровий лист – 3 шт.
- кріп - 3 гілки;
- перець горошком – по 2 шт.;
- запашний перець – по 1 шт.
Спосіб приготування:
Промийте кабачки та наріжте кружечками. Залийте їх окропом і залиште на 25 хвилин. Потім злийте воду, а кабачки розкладіть по стерилізованих банках, додаючи часник, кріп, лавровий лист та перець.
У каструлю налийте воду, додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння. Коли сіль повністю розчиниться, влийте оцет. Гарячим маринадом залийте кабачки в банках і щільно закрутіть кришки.
Переверніть банки догори дном і перевірте, чи не протікають. Готові банки загорніть у теплу ковдру і залиште на добу. Потім перенесіть у прохолодне, темне місце для зберігання.
Рецепт маринованих кабачків у кетчупі
Інгредієнти:
- кабачки - 1.5 кг;
- сіль - 1 ст.л.;
- вода – 3 ст.;
- кетчуп чилі – 4 ст.
- оцет – 30 мл;
- гвоздика – 8 шт.;
- перець горошком – 8 шт.;
- цукор - 2 ст. л.
Спосіб приготування:
На дно кожної чистої півлітрової банки покладіть по 2 горошини чорного перцю та по 2 бутони гвоздики. Молоді кабачки наріжте кружечками й щільно укладіть у банки. Для маринаду закип’ятіть воду з цукром, сіллю та кетчупом чилі. Коли суміш закипить, додайте оцет.
Отриманим гарячим маринадом залийте кабачки, накрийте стерилізованими кришками й стерилізуйте банки близько 15 хвилин. Потім щільно закрутіть, переверніть догори дном і загорніть до повного охолодження.
Зберігати таку консервацію краще у прохолодному, темному місці - наприклад, у погребі або коморі. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 півлітрові банки.
- Нагадаємо, як порадувати дитину не шкідливими шоколадками: робимо цукерки самі – швидко та естетично.
- Раніше ми писали про цілу гору без рису: хитрощів для соковитих котлет, коли фаршу мало, а гостей багато.
- Спробуйте приготувати домашній шашлик у духовці: смак літа без виїзду за місто, рецепт з курячою грудкою .