Пікантні мариновані кабачки досі залишаються смаком спогадів з дитинства. Знай.ua ділиться рецептами хрусткої закуски на зиму, яку обов'язково оцінять ваші гості.

Класичний рецепт маринованих кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг;
  • вода - 1 л;
  • сіль - 2 ст.л.;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • оцет 9% – 120 мл;
  • часник – 4 зубчики;
  • лавровий лист – 3 шт.
  • кріп - 3 гілки;
  • перець горошком – по 2 шт.;
  • запашний перець – по 1 шт.

Спосіб приготування:

Промийте кабачки та наріжте кружечками. Залийте їх окропом і залиште на 25 хвилин. Потім злийте воду, а кабачки розкладіть по стерилізованих банках, додаючи часник, кріп, лавровий лист та перець.

Популярні новини зараз
ПФУ зобов'язав пенсіонерів подати спеціальну заяву: без цього виплат не буде ТЦК будуть безсилі: юрист пояснив, кого не мають право затримувати на блокпостах Думали, квартира ваша? Скоро тисячі українців можуть втратити житло, оформлене за правилами Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
Показати ще

У каструлю налийте воду, додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння. Коли сіль повністю розчиниться, влийте оцет. Гарячим маринадом залийте кабачки в банках і щільно закрутіть кришки.

Переверніть банки догори дном і перевірте, чи не протікають. Готові банки загорніть у теплу ковдру і залиште на добу. Потім перенесіть у прохолодне, темне місце для зберігання.

Кабачки, скріншот: Youtube
Кабачки, скріншот: Youtube

Рецепт маринованих кабачків у кетчупі

Інгредієнти:

  • кабачки - 1.5 кг;
  • сіль - 1 ст.л.;
  • вода – 3 ст.;
  • кетчуп чилі – 4 ст.
  • оцет – 30 мл;
  • гвоздика – 8 шт.;
  • перець горошком – 8 шт.;
  • цукор - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

На дно кожної чистої півлітрової банки покладіть по 2 горошини чорного перцю та по 2 бутони гвоздики. Молоді кабачки наріжте кружечками й щільно укладіть у банки. Для маринаду закип’ятіть воду з цукром, сіллю та кетчупом чилі. Коли суміш закипить, додайте оцет.

Отриманим гарячим маринадом залийте кабачки, накрийте стерилізованими кришками й стерилізуйте банки близько 15 хвилин. Потім щільно закрутіть, переверніть догори дном і загорніть до повного охолодження.

Зберігати таку консервацію краще у прохолодному, темному місці - наприклад, у погребі або коморі. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 півлітрові банки.

Кабачки у кетчупі фото
Кабачки у кетчупі. Фото: скріншот із youtube.com