Дверця духовки часто виявляється вкрита товстим шаром жиру, тому, щоб повернути їй чистоту та блиск, можна скористатися простим лайфхаком без звичних нам соди і оцту. Про це пише Express.

Жирові відкладення і нагар у духовці чи на варильній поверхні - це не лише серйозна, але й досить часта проблема для багатьох господинь. Особливо складно доглядати за електродуховками, деко, формами для запікання та мікрохвильовими печами.

Духовка. Фото: скрін youtube
Духовка. Фото: скрін youtube

Використання металевих губок для чищення духовки може сильно пошкодити покриття, зіпсувати зовнішній вигляд техніки та навіть призвести до її ламання, як це нерідко трапляється з мікрохвильовими печами.

Багато господинь впевнені, що сода й оцет - найкращі помічники у боротьбі з жиром у духовці, однак в інтернеті набирає популярності інший спосіб, який зовсім не поступається традиційним засобам. Особливо у випадках, коли забруднення запущені, навіть суміш оцту з харчовою содою не завжди справляється з упертими плямами на склі духовки.

Популярні новини зараз
Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон Українців накриють масштабні перевірки в липні: кого позбавлять соцвиплат та пенсій Продається на ринках та магазинах: в Україні з'явився на прилавках смертельно небезпечний продукт Пенсіонерів ощасливлять допомогою: заплатять по 4000 гривень
Показати ще

Щоб досягти глибокого очищення, можна приготувати ефективний розчин на основі кристалічної соди або рясно посипати нею дверцята і внутрішні поверхні духовки. Кристалам слід дати подіяти приблизно 20 хвилин, після чого протерти поверхні ганчіркою.

"Якщо після першого чищення плями все ж залишаться, варто повторити обробку, використовуючи сухі кристали соди як абразив і ретельно протираючи забруднені ділянки", - зазначають експерти.

Сода. Фото: скрін youtube
Сода. Фото: скрін youtube

Також чудовим засобом для очищення дверцят духовки є звичайний лимон. Достатньо нарізати цитрус і покласти його в миску з водою. Духовку слід розігріти до 200°C і залишити миску всередині приблизно на пів години.

"Лимонна пара розм’якшить жировий наліт і допоможе видалити пригорілі залишки їжі. Цей метод прекрасно підходить не лише для духовки, але й для мікрохвильової печі", - підкреслили спеціалісти.