В кінці червня в Україні знову змінилися ціни на сезонні овочі, фрукти та ягоди.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧастина продукції подешевшала, але деякі позиції зросли у вартості.
Буряк нині коштує 15–20 гривень, хоча ще нещодавно за нього просили 25–40 гривень. Ціна на нову цибулю теж впала - 14–25 гривень замість 25–40 гривень. Тоді як молода картопля навпаки трохи підскочила в ціні - до 15–22 гривень проти минулих 10–20 гривень.
Серед овочів дешевшими стали томати (55–85 гривень замість 75–95 гривень) і огірки (15–30 гривень проти 20–45 гривень), а перець тепер обійдеться у 100–160 гривень, хоча ще був 90–120 гривень. Зростають і ціни на цвітну капусту (45 гривень проти 30–40 гривень) та кабачки (18–20 гривень замість 10–15 гривень).
У зелені петрушка трохи подешевшала (60–70 гривень), а от кріп різко подорожчав - від 50 до 85 гривень.
Фрукти й ягоди здивували найбільше. Наприклад, черешня, якість якої цього року нижча, вже коштує 115–130 гривень замість 120–150 гривень. Абрикоси теж втратили в ціні - зараз 80–100 гривень за кілограм. Найбільше впала вартість чорної смородини - з 220 до 75 гривень. Червона смородина подешевшала з 300–350 до 130–170 гривень. Лохина та малина теж трохи "впали" - 380–450 гривень та 320–350 гривень відповідно.
Експерти кажуть, що така динаміка не випадкова. Частина врожаю знищена весняними заморозками, а ще багато господарств залишились на території, яку захопили росіяни.
Раніше ми повідомляли, ціни на молоді овочі стають адекватнішими: скільки заплатимо за картоплю, капусту та цибулю?
Ціни на продукти в липні: що подешевшає, а зросте у вартості - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, полегшення для гаманців: яка категорія продуктів подешевшає на 15%?