Щоб "оздоровити" своє меню, українцям потрібно відмовитися не тільки від фастфуду та газованої води, але і від спецій. Дієтологи кажуть, що сіль необхідно вживати з обережністю.

Так, у Моз повністю згодні з заявами про шкоду солі. У Супрун заявили, що добова норма солі становить 5 м, а все, що більше - призводить до розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема, гіпертонії та серцевої недостатності.

Щоб уникнути "пересолу", в головному медичному відомстві рекомендують дотримуватися таких рекомендацій:

Уникайте готових соусів, солінь, рибних і м'ясних напівфабрикатів, а також хліба;

Уважно читайте етикетки: якщо сіль варто спочатку складу продукту, значить її там занадто багато;

У процесі приготування їжі замінюйте сіль більш корисними альтернативами.

Крім того, у Моз розповіли, які продукти містять багато солі і чим їх замінити. Отже, у відомстві пропонують замінити популярні сорти хліба (українська, білоруська, батон, багет і чіабатту) цільнозерновим, м'ясні та рибні напівфабрикати - домашніми малосольними стравами і риби і м'яса, а магазинні соуси і приправи - домашніми, з меншою кількістю солі і великим вмістом трав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бездіяльність МОЗ може залишити без роботи тисячі випускників медінституту. Про це пише на своїй сторінці в Facebook ректор Національного медичного університету імені Богомольця Катерина Амосова.

За її словами, чиновники міністерства не змогли дати чітку відповідь на просте питання, як випускникам-бюджетникам шукати роботу і місце в інтернатурі після торішньої скасування т. н. «Кріпосного права»?

«З відповіді пана заступника Міністра Лінчевського я винесла тільки одне: «порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих», - пише Амосова.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ми самі для себе зможемо вибрати терапевтів, педіатрів або сімейних лікарів, установи яких підключилися до електронної системи охорони здоров'я. Інструкцію для підписання декларації з лікарем наводить Міністерство охорони здоров'я.