Деякі люди роблять абсолютно абсурдну річ, обполіскуючи лимони, якщо вони призначені тільки для отримання соку.
Опитування добровольців показали, що це питання досить таки дискусійне.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА ви обполіскуєте лимони?
Аналітики з Центру безпеки харчових продуктів, які досліджують цілий ряд питань сільського господарства, підтвердили факт того, що лимони мають бути вимиті. Справа в тому, що шкірка наповнена пестицидами, які можуть переноситися на лимон під час різання або на руки, поки ви торкаєтеся шкірки. Крім того, що на ній є пестициди, також є і антибіотики.
Багато сільськогосподарських компаній використовують антибіотики для цитрусових культур, щоб запобігти озеленення продукту. Цитрусове озеленення - це бактеріальне захворювання, що передається клопами, які негативно впливають на лимон.
Кількість пестицидів на лимоні не зовсім смертельна, але антибіотики можуть викликати алергічну реакцію у людини. При цьому ми не знаємо, скільки рук чіпали цей продукт у супермаркеті, які в них бактерії на руках, і чим вони хворіють.
Якщо ви повинні промити лимон, спочатку вам потрібно зрозуміти, до чого призведе це полоскання, і чого ви хочете домогтися. Але деякі вчені стверджують, що більшість лимонів у супермаркеті оброблюється і готові до вживання. Фрукти вимиваються на переробній фабриці до того, як потрапляють на полиці магазинів. Після промивання лимонів на фабриці їх обробляють воском і безпечним фунгіцидом, щоб вони не ставали цвілими.
Мікроби
Після того, як хтось торкнувся до продукту в магазині, і навіть ваш дотик брудними руками, переносить мікроби на продукт, які перед вживанням потрібно змивати в обов'язковому порядку. Пестициди насправді не небезпечні, і ризик будь-якого отруєння є низьким порівняно з мікробами від взаємодії цитрусового з руками людей.
Незалежно від того, чи вірите ви медикам про небезпеку потенційного залишку пестицидів або бактерій на лимонах, більшість дослідників усе ж закликають людей мити цей продукт перед вживанням.