Для того щоб крупи приносили користь, їх потрібно вміти правильно готувати. Багато любителів каш бояться, що вживаючи їх, наберуть вагу. Однак такі побоювання даремні, вважають дієтологи.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМедики назвали каші, які можна сміливо вживати, не переживаючи про зайві кілограми, адже вони сприяють здоровому схудненню. В цьому допоможуть крупи з цільного, недробленого зерна.
Гречка
Білок, що знаходиться в цій каші, за своєю якістю наближений до тваринних білків. Тому, це просто скарб для вегетаріанців. Гречка містить рутин, що сприяє виділенню рідини з організму. Ще одним позитивним фактором крупи є те, що вона набагато повільніше перетравлюється в порівнянні з іншими кашами. Це дає більш тривале відчуття ситості.
Рис
Його вважають одним з кращих продуктів для виведення солі з організму. Завдяки своїм властивостям рис дуже корисний для людей, які страждають хворобами стравоходу, шлунку та кишечника.
Пшоно
Крупа виводить холестеринові бляшки і жир з організму, а також чистить його від токсинів і шлаків. Найкраще для заправки цієї каші підійдуть: молоко, сир, бринза, йогурт, вершки. Однак дієтологи радять їх вживати тільки для смаку, в невеликій кількості. Підійдуть також мед і сироп шипшини. Гарною добавкою можуть бути сухофрукти. Вони смачні і корисні. Перед вживанням добре промийте родзинки, курагу, фініки, чорнослив. Поріжте їх і додайте в кашу.
Перловка
Ця крупа виготовляється з ячменю і містить велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів. Перловка потребує більш тривалої обробки в порівнянні з іншими кашами. Однак, якщо її правильно приготувати, смак буде просто чудовим.