У соціальних мережах написали, з чого насправді робляться пельмені, які продаються в наших магазинах. Інформація шокує.

"Брат мій працює на виробництві всіма улюблених пельменів, вареників та іншої смакоти, яку ви готуєте на швидку руку. Тому ми і не купуємо ці продукти", - написав правозахисник Володимир Косенко. Як стало відомо, м'ясо яке міститься в таких продуктах, - це обвалювання. Обваляти м'ясо є в т. ч. і в ковбасах, сосисках і інших м'ясовмісну продуктах.

Обвалка? Це кістки, шкури, обрізані тушки курей та іншої падла, які засовують в спеціальний барабан (на зразок пральки), він крутиться, залишки того, що залишилося на цих "продуктах" за рахунок ударів об стінки відстає від кісток і звалюється в якусь подобу фаршу з сполучних тканин, жиру та іншого.

Далі, гірше. Насправді ж замість яловичини в них кладуть куряче м'ясо, дешевий яловичий жир, курячу шкірку, ароматизатор м'яса та соєвий текстурат. Спеціальний інгредієнт створює враження, що в їжі вам трапляються шматочки м'яса. Також в дешевих пельменях немає яєць - їх замінюють яєчним порошком.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Далі додають карагінан, модифікований крохмаль і фосфат, які збільшують кількість вологи і відповідно надають ваги. Не обійшлося без підсилювача смаку. Крім цих домішок, в магазинних пельменях можуть бути консерванти, поліпшувачі смаку, антиоксиданти і безліч аналогічних препаратів. Щоб домогтися видимості більш якісного продукту, в тісто додають барвник - діоксид титану Е171, що входить до складу зубної пасти!

На виробництві робиться близько 90-200 пельменів на годину. В ДСТУ обумовлено певне співвідношення м'яса і тіста в пельмені: 60% м'яса на 40% оболонки. Але багато виробників намагаються зменшити кількість м'яса за рахунок форми.

Тому потрібно звертати увагу на їх форму.

У цьому пельмені начинка цільна і теж пружна, а не паштетообразная.

Слабкодухим не дивитися

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Росія поїхала на фестиваль культур світу в Іспанію, щоб представити свою продукцію. Але в підсумку виявилося, що частина її вона "анексувала" в українських і польських компаній без їх відома.