Восени разом із затяжними дощами, похолоданням та підвищеною вологістю повітря приходять і інші неприємності. Саме цієї пори частішають застуди та вірусні захворювання.

Будь-яку хворобу набагато легше попередити, ніж потім лікувати, тому медики наполягають на своєчасній профілактиці, яку можна провести за допомогою всього трьох продуктів - цибулі, часнику і петрушки. За словами лікарів, ці продукти мають цілющі властивості, вони є природними антибіотиками і їхню користь не можна недооцінювати.


Цибуля
Всі сорти цибулі вважаються корисними для здоров'я. Головна особливість цибулі - це протимікробна властивість, що здійснюється завдяки ефірним оліям в її складі, які виробляють різкий аромат і гіркий смак. Хвороботворні бактерії, віруси, глисти та інші мікроорганізми не в силах встояти перед потужним впливом цибулі. Власне тому медики і наполягають на регулярному вживанні цього продукту, який може захистити від різних захворювань.


Часник
Часник відомий своїм незвичайним смаком і запахом, знову-таки, завдяки ефірним оліям. Він має практично той же набір властивостей, що і цибуля, щодо захисту організму від паразитів і вірусів. До того ж, часник виступає в ролі протизапального засобу для органів травної системи, тому забезпечує потужний захист проти раку кишечника і шлунку.

Часник посилює апетит, в зв'язку з чим його рекомендують включати в раціон ослабленим людям, яким необхідно набрати масу тіла. Часник здатний очищати судини і знижувати рівень цукру, а також холестерину в крові, що особливо корисно для діабетиків.

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще



Петрушка
Петрушку часто недооцінюють, а даремно, адже вона збагачена живильними речовинами і володіє знезаражувальними властивостями. Ще петрушка покращує зір і зміцнює імунну систему, тому що в ній містяться вітаміни А і С. Людям, хворим на цукровий діабет, петрушку потрібно їсти регулярно, оскільки вона налагоджує обмін глюкози і стабілізує рівень цукру в крові.

До речі, петрушка прекрасно відбілює зубну емаль і шкіру.

Ці три продукти-антибіотика доступні і завжди є під рукою, тому нема ніяких проблем у тому, щоб скористатися ними заради свого здоров'я.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про дешеві і корисні продукти для збалансованого раціону.