Британські дослідники заявили, що вживання обробленого м'яса (шинка, бекон, ковбаси і сосиски) пов'язано з великим ризиком захворіти на рак молочної залози.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк повідомляє The Times, експеримент довів, що існує зв'язок між цими продуктами харчування і найбільш поширеним видом раку.
У жінок, які в період постменопаузи з'їдали більше 9 грам обробленого м'яса в день (дві сосиски або три смужки бекону), в п'ять разів збільшувались шанси захворіти на рак. У молодих жінок такої асоціації з раком молочної залози не було.
Медики поставили солоне і ферментоване м'ясо в один ряд з сигаретами і алкоголем серед головних причин, що викликають рак. Сосиски та шинка мають високий рівень насичених жирів і хімічних речовин: аміни, нітрати і нітрити, які додають для збереження або фарбування. Ці речовини можуть утворювати канцерогенні сполуки в організмі.
Висновки, опубліковані в Європейському журналі раку, показують, що навіть невеликі і рідкісні порції обробленого м'яса на 15% збільшують шанси захворіти на рак молочної залози.
Порівнявши десять попередніх досліджень, в яких брало участь 1,7 мільйона жінок і було зафіксовано 40 тисяч випадків раку молочної залози, вчені вказують на перероблене м'ясо. Зв'язку між раком та червоним м'ясом не виявили.
Медики поки не встановили прямого зв'язку між обробленим м'ясом та раком молочної залози, але все ж рекомендують їсти менше сосисок та бекону тим, хто хоче уникнути походів до онколога.
На відео розповідають, що хот-доги викликають рак
Як повідомляв портал "Знай.ua", медики назвали засоби домашнього господарства, які можуть стати причиною онкозахворювань.