Тільки наближаються свята, ми часто забуваємо про здорове харчування. Особливо після Великого посту хочеться дозволити собі на Великдень смачненького. Але як бути, коли українські традиційні страви – досить калорійні і ризик набрати вагу чималий?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВзагалі до зміни раціону краще готуватися за кілька тижнів, зосереджуватися на овочах та кашах, а попередні 40 днів відмовитися від м'ясних, рибних і молочних страв.
Після такого тривалого обмеження особливо організм "тягне" на молочні продукти. На думку гастроентеролога Галини Незговорової, аби не потрапити до лікарні після таких перепадів краще додавати в їжу більше спецій та зелені, вони покращують травлення, а от про м'ясо, особливо копчене, треба забути. Замініть його на індичку або курку.
"Наша травна система не може швидко змінювати свою роботу і це може обернутися запаленням шлунка, кишечника, підшлункової залози, жовчного міхура. Якщо ти не їв тривалий час м'ясо і рибу, а потім сів і з'їв там за три дні - 3-4 кілограми м'яса, то потрібно розуміти, що для організму це катастрофічно важко ", - запевняє спеціаліст.
Популярні новини заразКолишня зірка "Квартал 95" Олена Кравець знищила дочку лише однією фразою: навіть психолог не допоміг Бронювання більше не гарантія: нові правила змусять українців збиратись до війська Українцям виплатять солідну допомогу: хто може отримати близько 11 тисяч на місяць Готуйтесь – буде дорожче: українцям стане складніше дозволити собі навіть шматок хлібаПоказати ще
Тим паче, що після такого "марафону" організм стає дуже млявим, постійно хочеться спати, а сон після переїдання – погана звичка.
Професійні спортсмени підтвердять: система "потім скину зайве" не працює, набрати калорії в сто разів легше, ніж їх скинути. Тим паче, що не кожен готовий потім щоранку бігти по 10 кілометрів та плавати на швидкість. Краще одразу замислитись про наслідки, задовго до того, як сядете за стіл. Виключити солодкі напої (газовані, соки), обмежити вживання алкоголю.
Основна загроза навіть не у спокусах, а в родичах – саме вони постійно провокують "скуштувати ще шматочок". Аби уникнути неприємностей, реагуйте спокійно і делікатно відмовтесь. Не забувайте: якщо зараз ви пуститеся берега, потім можете страждати від нудоту, або й отруїтися, що нерідко пов'язано із вживанням жирних страв та випічки.
Дивіться: Як контролювати апетит? Поради дієтолога
Як повідомляв портал "Знай.ua", кухарі поділилися секретами великодніх страв з різних країн світу.