З дитинства нам нав'язували чимало стереотипів щодо здорового харчування – чого варті тільки бабусині заклики їсти манну кашу, бо це нібито дуже корисно.

Розвіяти ці розповсюджені міфи в ефірі "Знай.ua" на сторінці у Facebook погодилася лікар вищої категорії, гастроентеролог клініки Into-Sana Наталя Носко.

"Забудьте про манну кашу. Аби кожному було добре зрозуміло, потрібно це уявляти у вигляді піраміди. Вона так і називається – "піраміда здорового харчування" . В її основі лежить нижній фундамент, тобто овочі. Вони складають близько 80% першого ступеню. І всього лише 20% - фрукти", - пояснює вона.

Чому так, адже саме фрукти ми любимо чи не найбільше? Зараз дуже складно знайти щось без домішок та генних модифікацій – такі продукти занадто солодкі, аби повноцінно доповнювати наш раціон без шкоди для організму.

Популярні новини зараз

Вдову Михайла Круга Ірину запідозрили в новій інтрижці: "відразу видно, є любов всередині"

Оля Полякова зізналася, навіщо зайняла місце Тіни Кароль на "Голос країни": "Хочу додати..."

В Україні виявили фальсифікат олії з рослинними жирами: у Держпродспоживслужбі попередили українців про небезпеку

Рома Свечкоренко повернувся до Злати Огнєвіч обманом: на шоу "Холостячка" трапилася афера століття з розлученням

Показати ще

"Друга ступінь раціонального харчування – продукти тваринного походження. У більшості своїй це – білки, тобто м'ясо, риба, печінка, яйця. Третя ступінь – зернові, 10-15% із яких – бобові. Перевагу слід надавати саме цільнозерновим, тому що чим цільніше зерно, тим більше там корисних речовин. Чим більше його подрібнили, тим менше там збереглося вітамінів", - підсумувала експерт.

Дивіться: Наталя Носко в гостях у Знай.ua

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти підрахували, як зміниться продуктовий кошик українця у 2018 році.