Надворі літо і сезон морозива в самому розпалі. Хто ж не полюбляє у спеку потішити себе смачненьким та холодним. А що робити, коли у вас чи дитини болить горло? Чи можна в такому випадку їсти морозиво, а чи краще потерпіти, доки не вилікуєтесь?

Про це розповіла очільниця Міністрества охорони здоров'я Уляна Супрун.

На своїй сторінці в Facebook Супрун запевнила, що хворе горло не є перешкодою відмовлятися від улюблених ласощів.

"Пройшли повз холодильник з морозивом, бо болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір", - говорить фахівець.

Популярні новини зараз

Бігус заявив, що надав неправдиву інформацію про знайдені у Ківи золоті злитки

Найвеселіший ведучий "Орел і Решка" Антон Птушкін продав свій Smart за 100 тисяч, щоб врятувати життя

В Україні виявили фальсифікат олії з рослинними жирами: у Держпродспоживслужбі попередили українців про небезпеку

Не дарма стирчаcті соски засвітила: Ріанна отримала звання національного героя

Показати ще

За її словами, немає причин відмовлятися від холодних страв, особливо в спекотну погоду.

Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.

Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу.

Холод при болю в горлі – це звичайна практика багатьох клінік по всьому світу.

Очільниця міністерства пояснює, що насправді холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.

"Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі.

Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", – додає вона.

Головне, як говорить Супрун, важливо ще враховувати якість продукту. Слід обирайте натуральне морозиво і бажано, щоб воно було без добавок – шоколаду, горіхів, родзинок і т.д., оскільки вони можуть викликати подразнення.

"Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля прополощіть горло звичайною водою", – додала Супрун.

Дивіться: Як приготувати смачне морозиво вдома

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", у США хочуть заборонити продаж чорного морозива. А все тому, що воно може викликати запори і робити деякі препарати менш ефективними через вміст у ньому активованого вугілля, який додають для отримання кольору.