Українські продукти харчування все більше завойовують європейців, вітчизняні вареники та інші смаколики просто розмітають з полиць магазинів у країнах ЄС.

Про це пише Директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко у Facebook.

Українці все частіше відкривають у Європі невеличкі магазинчики, щоб нагадати співвітчизникам рідні смаки та залучити місцевих покупців.

За словами Дорошенка, наприклад, у Польщі дуже популярними стали знамениті цукерки "Вечірній Київ", бекон та халва, які пропонують значно дешевше, ніж місцеві виробники. Наприклад, у Варшаві можна купити рибну ікру з України втричі дешевше.



Найбільше у таких магазинах серед клієнтів - українців, які проживають за кордоном. Магазини просто не справляються з обігом товару.

Європейцям найбільше до смаку наші вареники, а також сушена риба.

Проте, за словами експерта, багато з українських продуктів "застряють" на митницях, через відсутність необхідних документів стандарту якості.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", експерти пояснили, що змушує українців масово замовляти їжу з ресторанів додому.