У Харкові родина купила на вечерю курку в одному із місцевих магазинів. Але коли птицю принесли додому, відкрили упаковку, були неприємно вражені побаченим всередині.

Курка чи мутант

Замість звичайних ніжок у курки була ще одна пара лап, тому бажання їсти відпало само собою. Наступного дня дивний товар повернули до магазину. Фахівці вважають, що зробили це даремно. Нібито нічого шкідливого у такому м'ясі насправді бути не могла, але такого типу мутація – все одно рідкість для сільського господарства.

Її могло викликати навіть харчування батьків чотирилапої курки. Але швидше за все, це був просто генетичний збій.

"Це збій в природі відбувається, або дуже близькоспоріднені схрещування", - говорить завідувач відділом птахів екопарку Володимир Переходович.

Дивіться: Харківська родина купила курку-мутантку у магазині

Популярні новини зараз

Дзідзьо після розлучення втік до Львова заради легендарної акторки: "Це відповідально  i радісно"

Новою "обраницею" Узєлкова після розлучення з Боржемською стала багатодітна фітнес-мама: "Плакала і принижувалася"

Сумська розповіла, навіщо забезпечує 40-річну доньку разом з онукою: "Залишилася вдовою...я все їй дам"

Ані Лорак приголомшила радісною новиною, чекала цілий рік: "Моя особиста історія"

Показати ще

ГМО та інші смертельно небезпечні речі на полицях

Не виключено, що генна модифікація могла бути причиною таких "збоїв", як от нещодавно у Харкові. Генетична модифікація відрізняється від природного та штучного мутагенезу саме направленою зміною генотипу. При цьому генетичний матеріал переносять з одного організму в інший, використовуючи технологію рекомбінантних ДНК.

Цікаво, що в Європі деякі країни навіть допускають такі продукти до продажу. Серед дозволених — кукурудза з іншою генетичною структурою, а також борошно і крохмаль з неї. Крім того, в країнах ЄС на прилавках магазинів ви можете побачити модифіковану сою та її похідні, нерідко в рецепти салатів входять ці продукти. Місцеві мешканці купують соєву олію, використовують соєвий білок. Також у Європі дозволене рапсове масло, що містить ГМО.

В іноземних магазинах можна побачити хліб, йогурти і навіть соки з фруктів, створені з продуктів, змінених ученими. Пов’язано це з тим, що генні технології дозволяють прискорити процес виробництва, зробити його вигідним, тому багато виробників зацікавлені в ГМО.

У США, Канаді, Китаї та інших країнах вирощують близько двох десятків трансгенних рослинних культур. Зокрема, це картопля і кукурудза, що стійкі до комах-шкідників; сорти томатів та дині із продовженим термі­ном зберігання; бавовна, стійка до гербіциду, який застосовують для знищення бур’янів; стійкі до гербіцидів ріпак і соя тощо.

Харчову алергію можуть викликати різні продукти, не тільки незнайомі й екзотичні для нашого організму (як, наприклад, відносно недавно завезене до Європи ківі), а й місцеві.

Серед основних ризиків від вживання генно модифікованих продуктів науковці виокремлюють такі: пригнічення імунітету, алергійні реакції, метаболічні розлади тощо. У ході експериментів та досліджень в деяких тварин, які споживали ГМО, виявляли небезпечні захворювання — зокрема, ракові пухлини.

Дивіться: Біохімік Гліб Репіч розповів, чи шкідливі продукти з ГМО

Як повідомляв портал "Знай.ua", виробник безалкогольних напоїв Coca-Cola вперше за 125 років існування випустив алкогольний напій.
Він з'явився в магазинах Японії в понеділок. Напій випускається тільки з лимонним смаком, його фортеця варіюється від 3% до 7%.