У світле свято Великодня господині намагаються здивувати кожен рік чимось цікавим і вишукують нові рецепти. Найулюбленішими є рецепт традиційного паски і сирної паски.

Ми пропонуємо вам цікавий сирний рецепт і незвичайну паску по-польськи, яка схожа на традиційну, але все ж має деякі відмінності в приготуванні.

Паска по-польськи прийшла до нас з Польщі. Особливістю цього кошика є використання вершків, які додають випічці особливу ніжність і легкість.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Провели в останній політ: військові льотчики ЗСУ героїчно загинули, завдавши серйозного удару ворогу Такою її ще не бачили: зірка "Кварталу 95" Олена Кравець відкрила в собі новий талант, "Я ридала весь день" Зірка серіалу "Свати" Анна Кошмал змінила місце роботи: "Збулась моя невеличка мрія" Микола Томенко: "А що там з нашими, українськими гнидами?"
Показати ще
  • борошно – 1,5 кг;
  • молоко – 1 стакан;
  • вершки – 2 склянки;
  • дріжджі свіжі – 50 гр;
  • яйця – 10шт;
  • цукор – 800 гр.

Процес приготування:

Змішати розігріте молоко, гарячі вершки і борошно. Ретельно розмішати, дати охолонути до 36 градусів. Дріжджі розвести в молоці і разом з двома яйцями додати в суміш. Ретельно все перемішати і прикрити тісто рушником. Залишити в теплому місці.

Після того, як тісто піднімається, додати жовтки, розтерті з половиною цукру і акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Додати решту борошна і залишити, дати тісту піднятися.

Ретельно вимісити тісто, розподілити по змазаним маслом формочках. Заповнити їх до половини. Випікати до готовності.

Сирна паска

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • сир – 1 кг;
  • масло вершкове – 200 гр;
  • цукор – 200 гр;
  • сметана – 200 гр;
  • лимонна цедра;
  • цукати, ваніль, родзинки, мигдаль – по смаку.

Процес приготування:

Сир протріть через сито. Додати масло, яйця і сметану. Акуратно перемішуючи дерев'яною ложкою, поставити на невеликий вогонь.

Зняти з вогню, як тільки закипить. Поставити на лід або в таз з холодною водою. Не припиняти помішувати. Продовжувати поки суміш не охолоне. Додати допоміжні інгредієнти за смаком. Це можуть бути горіхи, сухофрукти, родзинки, ваніль, цукор і цукати.

Добре перемішану суміш викласти в приготовану форму і поставити в холодильник на 12 годин.

Як повідомляв раніше портал "Знай.иа", існую обов'язкові страви, які повинні стояти на святковому столі.