Ми з дитинства звикли мити все, що збираємося з'їсти. Однак чимало з тих продуктів, які мама вчила споліскувати перед приготуванням, мити не просто не потрібно, але ще й дуже шкідливо.

Водночас, є такі продукти, які мало кому прийде в голову помити, а, між тим, в цьому дійсно є необхідність, пише Adme.ru.

Приготуйтеся дивуватися!

НЕ ПОТРІБНО МИТИ:

Яйця

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Найчастіше їх обробляють спеціальною речовиною для запобігання проникнення всередину хвороботворних організмів. А вода цей захист руйнує.

Курка

На сирій курці може мешкати небезпечна сальмонела. Тому багато хто думає, що якщо помити м'ясо перед приготуванням, це вирішить проблему. Однак усе з точністю навпаки - бризки тільки поширюють бактерії по вашій раковині, крану, не кажучи вже про руки. А з сальмонелою розправиться термічна обробка. Щоб убезпечити себе при варінні курки: злийте воду, коли вона закипить, і продовжуйте готування в новій.

М'ясо

Яловичини, свинини, телятини і баранини все вищесказане теж стосується. Всі бактерії загинуть після термічної обробки. А от сік самого м'яса і залишки вологи на ньому перед цим варто просто промокнути паперовим рушником. Після чого слід вимити руки з милом.

Гриби

Довго тримати гриби під водою або замочувати їх не можна, адже вони добре вбирають воду і втрачають пружність. Злегка прополощіть гриби і висушіть паперовим рушником.

ПОТРІБНО МИТИ:

Фрукти і овочі з їстівної шкіркою

Навіть якщо вони на вигляд чисті й блискучі, все одно їх треба помити перед вживанням. Звісно ж, без мила.

Консервні банки

Якщо ви не помиєте ретельно банку перед відкриттям, бактерії та пил з кришки можуть потрапити в середину.

Фрукти і овочі з неїстівної шкіркою

Мийте банани, дині, кавуни та інші фрукти і овочі з неїстівної шкіркою перед тим, як їх з'їсти. Бактерії можуть потрапити на їстівну частину або залишитися у вас на руках.

Горіхи

Виявляється, горіхи теж потрібно мити. Подумайте: чи знаєте ви, де їх зберігали і в чому перевозили? Правильно, ні. Крім того, з сирих горіхів потрібно змивати фітинову кислоту, за допомогою якої рослина захищає плоди від шкідників.

Сухофрукти

Як не дивно, ці продукти вважаються одними з найбрудніших. Навіть якщо ви купили сухофрукти в упаковці, помийте їх перед їжею, а краще попередньо замочіть на кілька годин.

Дивіться, як правильно зберігати продукти в холодильнику

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про 13 секретів довголіття від індійських йогів.