Ми з дитинства звикли мити все, що збираємося з'їсти. Однак чимало з тих продуктів, які мама вчила споліскувати перед приготуванням, мити не просто не потрібно, але ще й дуже шкідливо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВодночас, є такі продукти, які мало кому прийде в голову помити, а, між тим, в цьому дійсно є необхідність, пише Adme.ru.
Приготуйтеся дивуватися!
НЕ ПОТРІБНО МИТИ:
Яйця
Найчастіше їх обробляють спеціальною речовиною для запобігання проникнення всередину хвороботворних організмів. А вода цей захист руйнує.
Курка
На сирій курці може мешкати небезпечна сальмонела. Тому багато хто думає, що якщо помити м'ясо перед приготуванням, це вирішить проблему. Однак усе з точністю навпаки - бризки тільки поширюють бактерії по вашій раковині, крану, не кажучи вже про руки. А з сальмонелою розправиться термічна обробка. Щоб убезпечити себе при варінні курки: злийте воду, коли вона закипить, і продовжуйте готування в новій.
М'ясо
Яловичини, свинини, телятини і баранини все вищесказане теж стосується. Всі бактерії загинуть після термічної обробки. А от сік самого м'яса і залишки вологи на ньому перед цим варто просто промокнути паперовим рушником. Після чого слід вимити руки з милом.
Гриби
Довго тримати гриби під водою або замочувати їх не можна, адже вони добре вбирають воду і втрачають пружність. Злегка прополощіть гриби і висушіть паперовим рушником.
ПОТРІБНО МИТИ:
Фрукти і овочі з їстівної шкіркою
Навіть якщо вони на вигляд чисті й блискучі, все одно їх треба помити перед вживанням. Звісно ж, без мила.
Консервні банки
Якщо ви не помиєте ретельно банку перед відкриттям, бактерії та пил з кришки можуть потрапити в середину.
Фрукти і овочі з неїстівної шкіркою
Мийте банани, дині, кавуни та інші фрукти і овочі з неїстівної шкіркою перед тим, як їх з'їсти. Бактерії можуть потрапити на їстівну частину або залишитися у вас на руках.
Горіхи
Виявляється, горіхи теж потрібно мити. Подумайте: чи знаєте ви, де їх зберігали і в чому перевозили? Правильно, ні. Крім того, з сирих горіхів потрібно змивати фітинову кислоту, за допомогою якої рослина захищає плоди від шкідників.
Сухофрукти
Як не дивно, ці продукти вважаються одними з найбрудніших. Навіть якщо ви купили сухофрукти в упаковці, помийте їх перед їжею, а краще попередньо замочіть на кілька годин.
Дивіться, як правильно зберігати продукти в холодильнику
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про 13 секретів довголіття від індійських йогів.