У суботу, 19 серпня, українці з різних куточків країни святкують Яблучний Спас. Багато хто вважає це свято по-справжньому особливим та готує виняткові страви, дотримується посту.

Портал Сlutch підготував кілька чудових рецептів, які відмінно підійдуть для цих святкових днів.

Курка з яблуками

Досить просте та смачне блюдо буде відмінною прикрасою вашого столу. Крім того, за його допомогою можна влаштувати свято для шлунка всієї родини.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Отже, для приготування вам знадобиться: одна невелика курка, десять маленьких яблук кислих сортів, чайна ложка аджики, дві столові ложки майонезу, по чайній ложці кетчупу та приправи "Хмелі-сунелі", третина чайної ложки меленого чорного перцю, а чверть - меленої паприки, дрібка солі.

Спосіб приготування: змішайте в окремій ємності аджику, майонез, кетчуп, перець, сіль, хмелі-сунелі, паприку. Ретельно помийте курку, залиште на час, щоб вона просохла. На грудях розріжте її навпіл, щоб вона повністю розпласталася. Змастіть тушку сумішшю зі спеціями, покладіть її розрізом вниз на деко з пергаментом. Помийте яблука, розріжте їх на кілька частин, розкладіть їх по колу біля тушки. Після цього, помістіть у духовку та запікайте 35-40 хвилин при температурі до 200 градусів.

Яблучний пиріг "Шарлотка"

Це досить прості та смачні ласощі. На все про все знадобиться близько 30 хвилин.

Інгредієнти: п'ять яблук, чотири яйця, 170 г пшеничного борошна, 150 г цукру, чайна ложка ванільного цукру, чотири столові ложки молока, три столові ложки рослинної олії, чайна ложка розпушувача та цукрова пудра.

Спосіб приготування: очистіть яблука, наріжте невеликими кубиками. Яйця збийте разом з цукром, додайте туди ванільний цукор, молоко та рослинне масло. Потроху підсипайте муку разом з розпушувачем та замісіть не сильно густе тісто. Після цього змастіть маслом форму для випікання та відправте туди тісто, потім викладіть порізані яблука зверху. Випікайте пиріг 40 хвилин при температурі до 180 градусів.

Австралійський яблучний штрудель

Один із найулюбленіших десертів ласунів.

Для приготування вам знадобиться: 50 г цукрової пудри, 125 г вершкового масла, 250 г пшеничного борошна, 20 г води, щіпка солі, 750 г зелених кисло-солодких яблук, один лимон (сік), 65 г картопляного крохмалю, 3 г меленої кориці, 125 г цукру, 75 г яблучного соку, 65 г води.

Спосіб приготування: своїми руками або за допомогою комбайна приготуйте пісочне тісто, але з водою кімнатної температури. Загорніть тісто в плівку та відправте до холодильника на 30 хвилин. Яблука варто очистити від шкірки та насіння. Поріжте на дрібні кубики. Потім змішайте лимонний і яблучний сік, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Після цього, у киплячу консистенцію додайте цукор та корицю. А потім у сироп, поки суміш кипить, розведений крохмаль. Густий сироп з'єднайте з яблуками, гарненько все перемішайте.

Візьміть 2/3 тіста розкатайте між двома шарами харчової плівки та викладіть у заздалегідь змащену маслом форму. Трохи присипте поверхню борошном. Розігрійте духовку до 150 градусов. Відправте туди форму з тістом та нехай запікається 40 хвилин. На верхівці має утворитися золотава скоринка.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", синоптики розповіли, чого українцям чекати від погоди на Яблучний Спас.