У Миколаївській області на приватній базі відпочинку "Сан-Маріно" отруїлися 10 осіб: 8 дітей та 2 дорослих. Про це повідомляє прес-служба Миколаївської облдержадміністрації.

Інцидент стався в селі Морське Березанського району.

"На місце одразу ж виїхала бригада центру екстреної медичної допомоги. Потерпілих було негайно госпіталізовано до інфекційного відділення Березанської центральної районної лікарні, з попереднім діагнозом - харчова токсикоінфекція. Їм було надано необхідну медичну допомогу, призначено відповідне лікування", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Показати ще

Наразі стан пацієнтів стабільний, середньої тяжкості. Фахівці здійснюють перевірку з метою виявлення джерела отруєння.

Також отримано інформацію про те, що одна зі співробітниць табору тиждень працювала з дітьми без медичної книжки.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що усі симптоми, на які скаржилися після отруєння у таборі "Орлятко" працівники та діти, дуже нагадують інфекційне захворювання сальмонельозу.

Про це заявила під час брифінгу виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За словами Супрун, вона, спільно з експертами, зібрала аналізи крові, води, харчування і т. д.

"Ми разом із лабораторним центром Донецької області і Держспоживслужбою зібрали аналізи: і крові, і води, і харчування, і води з басейну. Там шестеро людей працює в харчоблоці. Із них чотири – дорослі - отруїлися. Зараз виглядає як сальмонельоз", - розповіла вона.

Крім того, в. о. міністра охорони здоров'я підкреслила, що результатів проведених аналізів можна чекати уже завтра.

Нагадаємо, результати лабораторного дослідження показали, що причиною отруєння дітей у дитячому таборі "Орлятко" Донецької області стала гостра дизентерія Зонне, збудниками якої є шигели дизентерії Зонне (Shigella sonnei).

Інцидент стався 16 липня. Після вечері діти відчули нездужання: підвищилася температура, почалася нудота.

Було встановлено, що працівники "Орлятка" не дотримувалися встановленого меню харчування для дітей, порушували правила зберігання продуктів, їхнього оброблення і товарного сусідства. Зокрема, молочні продукти зберігали за температури 12 градусів тепла при нормі +4 градуси, а на ковбасу зовсім не було дати виготовлення і строку зберігання.