Мексиканський боксер, чемпіон світу в трьох вагових категоріях Ерік Моралес візьме участь у 56-му Конгресі Всесвітньої боксерської ради (WBC), який пройде в Києві з 30 вересня по 5 жовтня.

Моралес після завершення боксерської кар'єри став депутатом, тому в Україні хоче зустрітися з мером Києва Віталієм Кличком, щоб отримати поради та рекомендації.

Віталій Кличко та Ерік Моралес
Віталій Кличко та Ерік Моралес

Нагадаємо, свою участь у київському Конгресі вже підтвердили такі легендарні боксери, як Леннокс Льюїс і Евандер Холіфілд, Ерік Моралес, Олександр Усик і Тоні Беллью.

Зазначимо, що WBC на час проведення Конгресу навіть змінить свій логотип, додавши в нього український колорит.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC
З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC

Український оргкомітет Конгресу готує декілька сюрпризів для зіркових гостей, серед яких можливість познайомитися з традиційною українською кухнею.

Легендарних боксерів планують пригощати борщем, салом з часником та варениками.

Вже відомо, що в рамках Конгресу зустрінуться абсолютний чемпіон у важкій вазі Олександр Усик (15-0, 11 КО) і екс-чемпіон британець Тоні Беллью (30-2-1, 20 КО), які домовляються про бій.

Головною подією Конгресу стане зустріч екс-чемпіонів світу в суперважкій вазі Віталія Кличка і Леннокса Льюїса, яка відбудеться 2 жовтня в столичному Палаці спорту в рамках масштабного турніру з боксу. Це буде виставковий бій-реванш, але деталі поки невідомі.

Льюїс пропонує Віталію зіграти в ринзі шахову партію. "Ми занадто старі, щоб знову надягати боксерські рукавички. Нам буде цікаво битися своїми умами, а не кулаками", - заявив 52-річний Льюїс.

Крім того, в рамках цього вечора боксу відбудеться чотири титульні поєдинки.

Вечір боксу в Києві 2 жовтня
Вечір боксу в Києві 2 жовтня

Організаторами боксерського вечора виступили українські компанії BoomBox Promotions і Sparta Boxing Promotions. В рамках цього вечора боксу відбудеться бій 20-річного чемпіона світу WBC серед юніорів Раміля Гаджієва (7-1-1) за титул інтернаціонального чемпіона WBC в суперсередній вазі.

22-річний Карен Чухаджян (12-1-0) оскаржить титул чемпіона світу WBC серед юніорів в напівсередній вазі.

21-річний Хасан Байсангуров (16-0-0) проведе перший захист свого титулу інтерконтинентального чемпіона WBA в середній вазі (до 72,6 кг).

Четвертим титульним поєдинком вечора стане бій Арама Фаніяна (13-0-0) за пояс інтернаціонального чемпіона WBC в суперлегкій вазі.

Нагадаємо, бій між Віталієм Кличком та Ленноксом Льюісом відбувся 21 червня 2003 року в Лос-Анджелесі.

Віталій Кличко – Леннокс Льюїс
Віталій Кличко – Леннокс Льюїс

По ходу поєдинку домінував Віталій Кличко, але у 3-му раунді Льюїс завдав удар, що призвів до розсічення, через що бій був зупинений після 6 раунду. Перемогу присудили Ленноксу Льюїсу, але на момент зупинки бою на всіх суддівських записках лідирував Віталій Кличко з рахунком 58:56.

Після поєдинку Льюїс пообіцяв надати реванш Кличку, але Леннокс завершив кар'єру і реванш так і не відбувся.

Як повідомляв портал Знай.ua, Джошуа показав, як готується до бою з Повєткіним.