Колишньому керівнику ДП "Укрхімтрансаміак" Віктору Бондіку загрожує до 12 років позбавлення волі. Його підозрюють у розтраті державного майна.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Генпрокуратури.

У відомстві зазначили, що фінансові оборудки підозрюваний здійснював не один, а за допомогою групи зацікавлених осіб. Мова йде про угоду, яку він уклав з одним із банків Амстердаму сім років тому. Розмір кредитної лінії, наданої підприємству, складав 35 мільйонів доларів.

Пізніше ці кошти Бондік використав на власні потреби, а не розвиток "Укрхімтрансаміак". Інша термінова угода була вже на значно більшу суму – близько 48 мільйонів доларів.

Втім, першу заборгованість так і не погасили. Кредит визнали економічно необґрунтованим, на підставі чого й припустили незаконні грошові операції.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Віктора Бондіка, який керує державним підприємством "Укртрансхімаміак", підозрюють у розтраті бюджетних ресурсів та фінансових операціях на користь іноземного банку.